Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Coachend leiderschap

Paperback Nederlands 2006 9789058710574
Niet leverbaar.

Samenvatting

Coachend leiderschap, u kunt er niet meer omheen. In steeds meer organisaties is coachen dé stijl van leidinggeven, gericht op het ontwikkelen van medewerkers naar grotere zelfstandigheid.

Veel leidinggevenden vinden het lastig om deze rol op zich te nemen. Ze hebben het idee dat ze alles moeten weten, alle problemen van hun medewerkers moeten kunnen oplossen en zijn gewend dat ook te doen. Ze vinden het lastig om te delegeren, omdat ze dan de controle kwijt denken te raken. Ze zijn ervan overtuigd dat ze iedereen op dezelfde manier moeten behandelen en aansturen, terwijl iedere medewerker anders in elkaar zit en vaak ook op een andere manier wordt uitgedaagd om zich te ontwikkelen.

'Coachend leiderschap' ondersteunt u bij uw professionaliseringsproces en laat u nadenken over hoe u uw medewerkers stuurt en coacht en hoe u daarin nog verbetering kunt aanbrengen. U vindt veel praktische informatie, onder andere over aspecten van communicatie, feedback geven en ontvangen, interventiestijlen en de coachingscyclus. Kortom, u leert hoe u het beste uit uw medewerkers haalt.

Specificaties

ISBN13:9789058710574
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:125
Druk:1
Verschijningsdatum:20-10-2006
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

Coachend leiderschap
Marius van Rijswijk | 17 juli 2009
In 'Coachend leiderschap' laat Marieta Koopmans je nadenken over hoe je, door te delegeren, je medewerkers stuurt en coacht en hoe je dit kunt verbeteren. Het geeft concrete handvatten om de coachende stijl van leidinggeven toe te passen in de praktijk. De auteur is sociaal psycholoog en werkt als individuele coach van managers. Bovendien geeft ze leiderschapstrainingen.
Lees verder

Lezersrecensies

3.0 van de 5
1 stem
0
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Marieta Koopmans

Marieta Koopmans is sociaal psycholoog en werkt zelfstandig als individuele coach van managers onder de naam C'enter. Daarnaast geeft zij als freelancer leiderschapstrainingen voor het opleidingsinsituut Schouten & Nelissen. Ze is een van Thema's meest succesvolle auteurs.

Andere boeken door Marieta Koopmans

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Aspecten van communicatie
2. Feedback: commentaar geven en ontvangen
3. Coachend leidinggeven
4. Interventiestijlen coachen
5. Performance management
6. De coachingscyclus
7. Verzuim en re-integratie

Bijlage 1 - Vragenlijst coaching
Bijlage 2 - POP-document
Bijlage 3 - Overzicht competenties

Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Coachend leiderschap