Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Wat werkt: Pedagogisch handelen & klassenmanagement

Evidence-based strategieen voor iedere leraar

Gebonden Nederlands 2013 9789074233958
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De Nederlandse bewerking van 'Classroom managment that works' van Robert J. Marzano, Jana S. Marzano, Debra J. Pickering. Goede resultaten binnen handbereik! Marzano maakte een meta-analyse van de uitkomsten van 1100 onderwijsonderzoeken uit de Westerse wereld. Daaruit bleken 11 factoren een aantoonbaar positief effect te hebben op de leerprestaties en ontwikkeling van leerlingen. Eén factor is het pedagogisch handelen en klassenmanagement van de leraar.

In dit boek worden de strategieën uitgewerkt die elke leraar tot een pedagogisch/organisatorisch goede leraar maken. Uit onderzoek blijkt: Dat leerlingen van hierin geschoolde leraren minder vaak de orde verstoren en meer betrokkenheid tonen, dan leerlingen in de controlegroepen.

Vaardig worden op het gebied van pedagogisch handelen en klassenmanagement is redelijk snel te leren. Men komt zelfs tot de conclusie dat de vaardigheden van leraren in pedagogisch handelen & klassenmanagement aanzienlijk verbeterd kunnen worden na niet meer dan het bestuderen van een boek met praktische aanwijzingen en twee workshops van een halve dag. Voor de meeste leraren leidt een kleine investering al tot een merkbaar resultaat. Dit werd zowel uitgewezen door onderzoeken in het basisonderwijs als door vergelijkbare onderzoeken in het voortgezet onderwijs.

Zaak is uiteraard wel dat men dan daadwerkelijk bezig gaat met de strategieën voor pedagogisch handelen & klassenmanagement die een door research aangetoond effect hebben. U vindt ze in dit boek.

Specificaties

ISBN13:9789074233958
Trefwoorden:onderwijs, pedagogiek
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:144
Druk:2
Verschijningsdatum:19-7-2013
Hoofdrubriek:Non-profit

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Robert Marzano

De Amerikaanse onderwijswetenschapper Marzano staat bekend om zijn publicaties waarin hij een diepgaand programma van research-based strategieën aanbiedt, die in de praktijk gebruikt kunnen worden om prestaties van leerlingen te verbeteren. Hij vertaalt research in praktische toepassingen voor leraren en leidinggevenden in het onderwijs.

Andere boeken door Robert Marzano

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wat werkt: Pedagogisch handelen & klassenmanagement