Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Business Spiritualiteit Magazine 7 - Innovatiekracht in crisis

Ingenaaid Nederlands 2009 9789077983485
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Een crisis betekent nieuwe kansen voor vernieuwing. Dat is de grondgedachte van dit nummer: de innovatiekracht van de crisis. De crisis is nog niet voorbij en vraagt nog steeds slachtoffers. Velen verliezen de moed. Maar toch is er hoop, zoals blijkt uit het beleid van de Amerikaanse president Obama.
Herstel van het oude zal nooit tot vernieuwing leiden, maar tot een terugval in het oude. Echte vernieuwing kan enkel tot stand komen als zij een menselijk gezicht krijgt. Dat is de algemene boodschap van de artikelen in dit nummer.

Specificaties

ISBN13:9789077983485
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:64
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Paul de Blot

Paul de Blot is in 1924 geboren en opgegroeid in Indonesië. Na vijf jaar concentratiekamp werkte hij als chemisch technoloog voor de opbouw van de industrie in West Java. In 1948 werd hij Jezuiet en werd voorbereid om aan de opbouw van Hiroshima te werken. Door de politieke omstandigheden kwam hij in Indonesië in het universitair onderwijs voor filosofie en ecologische technologie. Daar werkte hij ook voor de slachtoffers van de mislukte communistische Coupe van 1965. In 1979 kwam hij op de Business Universiteit Nyenrode, waar hij in 2006 hoogleraar werd in Business Spiritualiteit. Hij studeerde in Indonesië, Duitsland en Nederland filosofie, theologie, fysica, psychologie, spiritualiteit en Indonesische staatsleer en politiek. Op Nyenrode promoveerde hij op de thesis “Vernieuwing van organisaties in een chaotische omgeving door vernieuwing van de mens”.

Andere boeken door Paul de Blot

Over Gerrit Broekstra

Gerrit Broekstra, oorspronkelijk opgeleid en gepromoveerd als natuurkundige, was als Hoogleraar Organization Behavior verbonden aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit, de Kellogg School of Management van Northwestern University in Chicago en ten slotte aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij was actief in de systeembeweging; acht jaar als voorzitter van de Systeemgroep Nederland en vier jaar als President van de IFSR, de International Federation for Systems Research in Wenen. Hij was ook management-consultant voor vele bedrijven. Zijn onderzoeksbelangstelling ging vooral uit naar de toepassing van de chaos en complexiteitstheorie op organisatiegedrag. Sinds zijn emeritaat is hij ook geïnteresseerd in businessspiritualiteit en in het bijzonder de integratie van westerse rationaliteit met oosterse filosofie om te komen tot een meer duurzaam model van leiderschap en vernieuwing in organisaties.

Andere boeken door Gerrit Broekstra

Inhoudsopgave

Editorial

Crisis en innovatie: vernieuwing begint met schoonmaak
Paul de Blot SJ

Lookin' for a leader!
Philippe Bailleur

'Elk bedrijf moet investeren in positief karma'
Gemma Keogh

Crisis: een spirituele uitdaging?

Kredietcrisis is vooral een morele crisis
Jean-Paul Close

Filosofische overpeinzingen over een nieuwe spiritualiteit
Ulrich Libbrecht

Van reorganisatie naar organiMatie
Bert van Dijk en Anne-Lies Hustings

Boekrecensies van Paul de Blot

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Business Spiritualiteit Magazine 7 - Innovatiekracht in crisis