Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Help! Ik leid een verandering (L3)

Coach jezelf bij het sturen van veranderprocessen. Inzichten, tips en checklists

Gebonden Nederlands 2009 9789079877171
Verkooppositie 5603Hoogste positie: 231
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

'Help! Ik leid een verandering' is bedoeld voor coaches, leidinggevenden en consultants die te maken hebben met het ondersteunen van teams, afdelingen of zelfs hele organisaties in het doormaken van veranderingen.
Veranderprocessen vragen om aandacht, begeleiding en goede communicatie. Maar hoe doet u dat praktisch? Tegen welke hobbels loopt u aan en hoe gaat u daar het beste mee om? Wat betekent het eigenlijk voor uzelf om als veranderaar actief te zijn.
Voor dit soort vragen biedt dit Help!boekje een toolbox met 50 inzichten vanuit allerlei invalshoeken. Met checklists, reminders, tips en achtergrondinformatie die u meteen kunt toepassen in het veranderingstraject waarmee u te maken heeft. Benut dit boek actief en maak er uw eigen unieke denk-, doe- en naslagwerk van.

'Help! Ik leid een verandering' komt van dezelfde auteurs die sinds 2003 de Scheur je los coachingskalender samenstellen. De auteurs hebben hun inzichten geordend naar onderwerp/ vraagstuk zodat u gericht aan de slag kunt gaan.

Specificaties

ISBN13:9789079877171
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:128
Druk:1
Verschijningsdatum:14-8-2009
Hoofdrubriek:Leiderschap

Expertrecensies (1)

Marius van Rijswijk | 19 mei 2010
Als leidinggevende, manager of coach kunt u betrokken zijn bij een veranderingsproces. Om mislukking te voorkomen is het essentieel om aandacht te besteden aan veranderingen in houding, gedrag en opvattingen van mensen. Een echt veranderingsproces kent alleen maar een begin, laten Marijke Lingsma en Aty Boers zien.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Marijke Lingsma

Marijke Lingsma is directeur van opleidingsinstituut Coach Boulevard en wordt binnen het coachvak gezien al toonaangevend en inspirerend. Ze is auteur van diverse succesvolle boeken over coaching. Als systeemdenker kijkt ze integraal naar organisaties: naar het grotere geheel, in plaats van naar de afzonderlijke delen. Centraal staat de alledaagse interactie in het hier-en-nu. Zij gelooft in het potentieel van mensen en in hun doorlopende ontwikkeling. Coachen gaat over leerprocessen, met het accent op 'leren van en met elkaar'. Lingsma is de pionier van systeemgerichte coaching. Ze schreef er het eerste Nederlandstalige boek over: Aan de slag met Teamcoaching (1999). Hierin combineert ze de praktische systeembenadering met haar passie voor de dynamiek van leerprocessen binnen organisaties. In de zomer van 2018 verscheen een hernieuwde en uitgebreidere versie van deze bestseller. Inmiddels heeft ze diverse succesvolle coachingboeken op haar naam staan. Haar opleidingsinstituut Coach Boulevard biedt coachopleidingen, erkende leergangen Individuele Coaching, Teamcoaching en Agile-lean teamcoaching, opgebouwd uit themagerichte eendaagse modules aan. Recent zijn ook korte opleidingen aan het aanbod toegevoegd, zoals Coachend Leiderschap 3.0 en Teamcoaching in een agile omgeving. De opleidingen zijn St!R- en NOBCO-geaccrediteerd alsmede CEDEO en Post-hbo erkend.

Andere boeken door Marijke Lingsma

Over Aty Boers

Aty Boers is organisatiekundige, coach en trainer met meer dan twintig jaar ervaring in grote verandertrajecten. Ze is mede-oprichter van adviesbureau Valuebridge (2011) in Amsterdam waar zij organisaties ondersteunt bij het realiseren van betekenisvolle -identiteitsgedreven- transities. Ze ontwikkelde samen met Marijke Lingsma de post-HBO leergang Agile-lean teamcoaching waarbij haar expertise op het gebied van procesverbetering, organisatieverandering en lean en agile verbonden wordt met de principes van (organisatie)coaching en zelforganisatie. Samen schreven ze het boek ‘De 10 principes van agile-lean teamcoaching’ en ’75 werkvormen voor agile-lean teamcoaching’. Daarnaast is Aty auteur van Het BPM-Boek, De Coachingskalender en de Help Coachingsbibliotheek.

Andere boeken door Aty Boers

Inhoudsopgave

Opbouw

Hoe organisatie veranderen
Algemene succesfactoren bij veranderen
Je competenties als veranderaar ontwikkelen
Als veranderaar effectief communiceren en beïnvloeden
De fasen in een vernieuwingsproces: Dromen
De fasen in een vernieuwingsproces: Denken
De fasen in een vernieuwingsproces: Durven
De fasen in een vernieuwingsproces: Doen
Afronding

Bronnen en links

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Help! Ik leid een verandering (L3)