Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Nooit meer de weg kwijt in je brein

De gids voor helder denken

Paperback Nederlands 2018 9789082686500
Voormalig top 100Totaal 32 dagen
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Je hebt het pas door als je het ziet

Heb je weleens het gevoel dat je verzuipt in informatie? Wil je beslissingen beter kunnen onderbouwen? Zie je als beleidsmedewerker door de bomen het bos niet meer? Wil je als docent het denkwerk van je leerlingen verbeteren? Wil je helder leren nadenken?

Dit boek verschaft je gereedschap om je gedachten op een rij te zetten, hoofd- en bijzaken te onderscheiden en denkfouten te herkennen. Aan de hand van voorbeelden, oefeningen en tips leer je weloverwogen een mening te formuleren en een beslissing te nemen.

Helder denken is denken waar structuur in zit. Structuren snap je beter en sneller wanneer je ze voor je ziet. Alle denkstappen in dit boek zijn uitgetekend in fraai vormgegeven schema’s en Argumentenkaarten. Zoals een routeplanner automobilisten in de juiste richting stuurt, zo wijst dit boek je de beste route in je brein. Zo raak je nooit meer de weg kwijt.

Specificaties

ISBN13:9789082686500
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:216
Druk:3
Verschijningsdatum:1-10-2020
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Interviews en artikelen (4)

column
Slimme mensen hebben een betere intuïtie
Ger Post 26 juli 2018 Mensen met een hogere intelligentie hebben een betere intuïtie. Dat concluderen wetenschappers op basis van een experiment waarin mensen logische redeneringen kregen voorgelegd.
preview
Nooit meer de weg kwijt in je brein - De gids voor helder denken
Suzanne Weusten 18 januari 2018 Je hoofd is je kapitaal. Door helder te denken probeer je grip te krijgen op de overvloed aan informatie die je dagelijks overspoelt. Maar vreemd genoeg heeft niemand je ooit geleerd hoe dat moet.
opinie
TD&D: Pas op voor telkens dezelfde denkfouten
Ernst ten Heuvelhof 1 februari 2016 In deze rubriek analyseren bestuurskundigen van de TU Delft patronen en wetmatigheden waar veel managementboeken soms aan voorbij gaan of voor vanzelfsprekend aannemen. In deze aflevering waarschuwt Ernst ten Heuvelhof voor een aantal denkfouten.
interview
Grip krijgen op overdosis aan informatie
Annegreet van Bergen 2 april 2011 Wie dacht dat denken iets is wat je de hele dag doet als je bij bewustzijn bent, heeft het over een ander soort denken dan waarover de auteurs van Helder denken – De Routeplanner voor je brein’ in hun boek schrijven. Een van de auteurs, Suzanne Weusten, zegt in een interview met M&L dat de term ‘denken’ uit de titel van hun boek slaat op ‘het proces dat zich in je hoofd afspeelt vóór je een beslissing neemt.’

Over Kees Kraaijeveld

Kees Kraaijeveld is medeoprichter en directeur van De Argumentenfabriek. Kees studeerde geneeskunde, filosofie, psychologie en journalistiek. Kees stond aan de wieg van het Platform Zó werkt de zorg en schreef namens het platform diverse boeken over de zorg. Samen met Suzanne Weusten schreef hij het boek ‘Nooit meer de weg kwijt in je brein’.

Andere boeken door Kees Kraaijeveld

Over Suzanne Weusten

Suzanne Weusten (1953) is psycholoog en directeur van De Argumentenfabriek Denkacademie. Ze was 25 jaar werkzaam als journalist, onder andere als hoofdredacteur van Psychologie Magazine en lid van de hoofdredactie van de Volkskrant. In 2009 richtte ze samen met Kees Kraaijeveld de Denkacademie op, het opleidingsinstituut van De Argumentenfabriek. www.denkacademie.nl

Andere boeken door Suzanne Weusten

Inhoudsopgave

Waarom zou je dit boek lezen?

1. Wat heb je aan denken?
2. Hoe kun je denken in stapjes?
3. Hoe herken je denkfouten?
4. Hoe vooringenomen is ons brein?
5. Hoe verbeter je jouw mentale leefstijl?
6. Hoe kun je oefenen met denken?

Bijlagen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Nooit meer de weg kwijt in je brein