Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Vertelt u mij eens iets meer...

Cultuursensitief werken in gezondheidszorg en welzijnswerk

Paperback Nederlands 2016 9789088505782
Verkooppositie 5641
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

'Mijn zusje heeft af en toe paniekaanvallen, waarbij zij soms flauwvalt. Mijn ouders hebben een pandit om hulp gevraagd. Die heeft geadviseerd dat er een ritueel uitgevoerd moet worden.' (Surinaams-Nederlandse hindoestaanse vrouw)

Vertelt u mij eens iets meer... is een handreiking aan professionals in de gezondheidszorg en het welzijnswerk, die niet goed weten hoe zij op zo'n uitspraak moeten reageren. Door aan deze vrouw te vragen of zij dit wil uitleggen, zal de professional inzicht krijgen in hoe zij en haar naasten omgaan met ziekten en problemen. Dit kan de aanzet zijn om nader tot elkaar te komen en om goede zorg te verlenen.

In dit boek worden praktische tips gegeven hoe de professional hierbij te werk kan gaan. Er wordt beschreven welke invloed cultuur en religie hebben op zorg en welzijn. Het kan gaan om hindoeïstische rituelen, islamitische medische ethiek of om de wens van sommige reformatorisch-christelijke en antroposofische ouders om hun kinderen niet te laten vaccineren tegen mazelen. Uitgangspunt is dat het niet zozeer gaat om kennis van specifieke culturele en religieuze verschijnselen, maar meer om de belevingswereld van de individuele patiënt of cliënt. Ook worden suggesties gedaan voor deskundigheidsbevordering.

Specificaties

ISBN13:9789088505782
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:SWP
Druk:1
Verschijningsdatum:5-4-2016

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Cor Hoffer

Cor Hoffer (antropoloog en socioloog) is adviseur diversiteitsbeleid en trainer cultuursensitief werken.

Andere boeken door Cor Hoffer

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vertelt u mij eens iets meer...