Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 11% korting

Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?

Over leiderschap, teambuilding en eigenaarschap

Gebonden Nederlands 2021 9789089655929
Verkooppositie 707Hoogste positie: 707
Nog niet verschenen, verwacht op 26‑10‑2021
27,99
24,99
VOORDEEL - 11% korting

Samenvatting

Over zelforganisatie bestaan talloze modellen. Ze beschrijven hoe je meer eigenaarschap bij je werknemers creëert en ervoor zorgt dat je team zelf bepaalt wat hun doelen zijn én hoe zij die willen behalen. Maar wat werkt in de praktijk nou echt? Hoe voorkom je de bekende valkuilen, zoals oeverloos overleggen, doelloos rondzwemmen of solistisch gedrag van teamleden? En hoe laat je als directielid, manager of teamcoach je team floreren? En hoe doe je dat als teamlid? Dat is de paradox van zelforganisatie: zonder leiderschap werkt het niet.

Voor dit boek interviewde Veronique Kilian leidinggevenden in organisaties die werken volgens de principes van zelforganisatie. Zij delen hun grootste lessen en successen. Aan de hand van verschillende praktijkcases beschrijft Veronique zowel de theoretische achtergrond van populaire methodieken als de toepassing hiervan. Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? biedt de kennis en tools die nodig zijn om zelforganiserende teams te laten excelleren. Een handig overzicht van theorie en praktijk voor leidinggevenden die het maximale uit hun team willen halen.

- Breed toepasbaar door de uiteenlopende voorbeelden van zelforganisatie die wél werkt.
- Krijg inzicht in welke interventies bij specifieke problemen werken en hoe jij dit toepast in jouw dagelijkse praktijk.

Specificaties

ISBN13:9789089655929
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:220
Druk:1
Verschijningsdatum:26-10-2021
Hoofdrubriek:Algemeen management

Over Veronique Kilian

Veronique Kilian is trainer, (team)coach en spreker. Zij traint en coacht management en medewerkers op het gebied van leiderschap, veranderingsmanagement, psychologie en geluk. Als teambuilder helpt zij teams om met plezier en flow te werken. Als transformatiecoach faciliteert Veronique diepe transformaties in individuele coachingstrajecten waardoor positieve verandering beklijft. Na twintig jaar organisatieadvies en HR training & coaching besloot ze ook actief bij te dragen aan geluk met haar boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! Eerder schreef Veronique het Handboek Teamcoaching en Intervisie met de Authentieke Dialoog. Veronique geeft geregeld lezingen, workshops en (in company) teamtrainingen. Ook geeft ze de Opleiding tot Werkgelukdeskundige.

Andere boeken door Veronique Kilian

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?