Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Flexibel werken met gezinnen

Methodiek PPG/IAG

Paperback Nederlands 2019 9789088508301
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Flexibel werken met gezinnen is geschreven voor iedereen die intensief werkt met ouders en gezinnen en is bedoeld als steun in de rug bij het werken met gezinnen aan complexe opvoed- en gezinsproblematiek.

Uitgangspunt van deze nieuwe methodiek is de Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding (PPG) en Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG). Het onderscheidt zich van de andere vormen van intensieve gezinsbegeleiding door de grote aandacht voor oudergericht werken. Door de ouder in de methodiek centraal te stellen wordt de samenwerking gelijkwaardig en spreekt het vanzelf om de ouder in zijn competenties te erkennen.

Aan de hand van een geheel nieuw rond model van methodische acties die je flexibel kunt inzetten, bepaal je als begeleider samen met ouders telkens de volgende stap in het proces. Iedere stap van de methodiek is uitgewerkt in activiteiten die samen met ouders uit te voeren zijn. Het schema van de methodiek is gevisualiseerd en ingevuld met ‘doe’ termen die duidelijk zijn voor ouders.

Bij de methodische acties kun je kiezen uit een aantal instrumenten die je kunt inzetten. De instrumenten zijn zo beschreven dat duidelijk is hoe je kunt handelen. De visie achter de methodische acties en instrumenten is: oudergericht, samenwerkingsgericht, competentiegericht, systeemgericht, vraaggericht, praktisch en methodisch.

Door het hele boek heen is er veel aandacht voor visualiseren om ervoor te zorgen dat je met ouders zichtbaar kunt maken en kunt borgen wat zij doen, zien en oogsten. Al met al een praktisch boek met veel voorbeelden uit de praktijk dat de professional en de beginnende begeleider kan ondersteunen in zijn/haar dagelijks werk met ouders, jeugdigen en hun netwerk.

Specificaties

ISBN13:9789088508301
Trefwoorden:gezinnen
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:249
Uitgever:SWP
Druk:1
Verschijningsdatum:15-1-2019

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Sonja Ehlers

Sonja Ehlers is orthopedagoog en NLP practitioner. Zij is docent Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding ( PPG) aan de Hogeschool Utrecht en trainer in het werkveld bij tal van instellingen, waarin begeleiders ouders ondersteunen bij de opvoeding. Dit kunnen instellingen zijn in de jeugdhulpverlening, jeugdpsychiatrie, instellingen ten behoeve van mensen met taal/spraakproblematiek, instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking, jeugdteams, consultatiebureaus en velen meer.

Andere boeken door Sonja Ehlers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Flexibel werken met gezinnen