Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Kinderen uit de knel

Een interventie voor ouders, kinderen en hun netwerk verwikkeld in een conflictscheiding

Paperback NL 2019 9789088509087
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het project Kinderen uit de Knel heeft een grote vlucht genomen door de groeiende vraag naar behandelaanbod voor ouders, die gevangen zitten in conflicten na scheiding, en voor hun kinderen en netwerk. Een samenwerkingsverband van de ministeries van VWS en V&J heeft een subsidie verstrekt die het mogelijk maakte een platform op te zetten met een pijler voor ontwikkeling en onderzoek, een pijler voor training en kwaliteitsborging en een pijler voor coördinatie en voorlichting. Dit heeft verdere ontwikkeling, onderzoek en verrijking van het aanbod mogelijk gemaakt. De weerslag daarvan vindt u in deze derde druk waarin nieuwe inzichten en ervaringen zijn verwerkt. Er is een extra hoofdstuk over het onderzoek toegevoegd, en een hoofdstuk over de kindergroep.

Margreet Visser en Justine van Lawick zijn beide zeer ervaren in het werken met families waarin grote stress, conflicten, trauma en geweld een rol spelen.

Margreet Visser heeft zich als klinisch psycholoog gespecialiseerd in het werken met kinderen met een trauma dat gerelateerd is aan seksueel geweld, mishandeling en/of getuige zijn van geweld tussen ouders. Naast traumatherapie voor de kinderen, individueel en in groepsverband, heeft zij ook altijd aandacht voor de ouders en wijdere omgeving van de kinderen en betrekt deze steeds bij de behandelingen. Margreet is gepromoveerd op onderzoek naar de impact van destructieve conflicten op kind en gezin. Zij doet onderzoek naar klinische behandelingen waarin relevantie voor de wetenschap en de klinische praktijk samen gaan.

Justine van Lawick heeft zich als klinisch psycholoog, systeemtherapeut en opleider gespecialiseerd in het werken met complexe problematiek en geweld in familierelaties waarbij compassie met alle betrokkenen het uitgangspunt is. Kinderen en hun ontwikkeling hebben altijd haar aandacht. Ook was zij medeoprichter van het Lorentzhuis, een centrum voor systeemtherapie, opleiding en consultatie.

Samen zijn zij gestart met het behandelprogramma Kinderen uit de Knel dat verder wordt ontwikkeld in samenwerking met het basisteam.

Specificaties

ISBN13:9789088509087
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Uitgever:SWP, Uitgeverij B.V.
Verschijningsdatum:15-5-2019

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kinderen uit de knel