Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Social Service Design

Innoveren op het snijvlak van maatschappelijke vraagstukken en publieke dienstverlening

Paperback Nederlands 2022 9789089655653
Nog niet verschenen, verwacht op 30‑06‑2022
29,99

Samenvatting

Als professional in een publieke organisatie heb je het tegenwoordig niet makkelijk. Steeds meer maatschappelijke vraagstukken schreeuwen om een antwoord, maar je vertrouwde denk- en werkwijzen leiden niet tot oplossingen. En dat niet alleen: mensen nemen meer en meer zelf het roer in handen en stellen almaar hogere eisen aan dienstverlening. Tegelijkertijd kan niet iedereen meekomen in de huidige maatschappij. Aan jou de taak om in deze dynamiek interventies of diensten te ontwerpen die voor iedereen werken. Vandaag, morgen én overmorgen.

Dit boek laat zien hoe je problemen die (te) ingewikkeld leken toch kunt tackelen. Hoe je dienstverlening toekomstgericht verbetert en vernieuwt. En hoe je mensen en hun leefwereld daarbij centraal zet. Met een methodische aanpak op basis van ratio, empathie en verbeeldingskracht: drie competenties die elke professional heeft en met dit boek (verder) kan ontwikkelen. En met een praktisch stappenplan dat de kracht van co-creatie combineert met inzichten en handvatten op het gebied van future framing en strategie, psychologie en gedrag, design thinking en verandermanagement.

- Innoveer vanuit écht begrip van mensen en hun leefwereld.
- Leer hoe je de (denk)kracht van betrokkenen benut en stimuleert.
- Met handige tips en concrete handvatten om meteen aan de slag te ga.

Specificaties

ISBN13:9789089655653
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:220
Druk:1
Verschijningsdatum:30-6-2022
Hoofdrubriek:Non-profit

Over Boudewijn Bugter

Boudewijn Bugter is directeur van onderzoeks- en adviesbureau Customer Revolution, dat organisaties met een publieke functie helpt innoveren. Hij ontdekte in twintig jaar advieswerk in bedrijfsleven en (semi-)overheid zijn roeping: werken aan een maatschappij waarin iedereen mee kan doen. Om dat doel te bereiken helpt hij organisaties de mens en zijn leefwereld centraal te zetten in beleid én uitvoering. (Foto: Emmily B)

Andere boeken door Boudewijn Bugter

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Social Service Design