Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wat zeggen die cijfers eigenlijk?

Tips & trick voor niet-financiële professionals

Paperback Nederlands 2022 9789089656186
Voormalig top 1009 dagen in de Top 100
Verkooppositie 804Hoogste positie: 89
Nog niet verschenen, verwacht op 28‑02‑2022
27,99

Samenvatting

Je hebt geen financiële achtergrond, maar in je functie wordt wel van je verwacht dat je de cijfers kunt lezen. Je bent budgetverantwoordelijk maar de opbouw en rapportages zijn te complex om in één keer te begrijpen. Over een investeringsvoorstel wordt jouw mening gevraagd maar je kennis is wat verouderd. Verzand je in de details en verlies je daardoor de grote lijnen uit het oog?

Wanneer je de hoofdlijnen kunt herkennen, worden details minder relevant. Het opstellen van de cijfers kunnen experts echt beter dan jij. Door te vertrouwen op je eigen financiële inzichten kun jij je juist concentreren op de oplossingen. Door de juiste vragen te stellen aan de juiste mensen kun je doordringen tot de kern van financiële vraagstukken.

Het boek 'Wat zeggen die cijfers eigenlijk?' maakt geen administratie-expert van je, maar leert je hoe cijfers zich verhouden tot bedrijfssituaties. Het legt de basisprincipes uit die je in je eigen omgeving kunt toepassen. Na het lezen van dit boek begrijp je de inhoud en de samenhang van balans, resultatenrekening en kasstroomoverzicht en heb je inzicht in de meest gangbare financiële onderwerpen, zoals cashflow, werkkapitaal, begrotingen, investeringsvoorstellen, ratio’s en analyses.

• Het boek combineert 30 jaar financiële ervaring en een universitaire basis met praktijkvoorbeelden.
• Direct toepasbaar in je werksituatie of bij je opleiding.
• Met talloze tips en tricks.
• Van de vorige editie zijn meer dan 5000 exemplaren verkocht.
• Aan deze editie is cashflow voor bedrijfswaardering toegevoegd.

Specificaties

ISBN13:9789089656186
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Druk:2
Verschijningsdatum:28-2-2022

Expertrecensies (1)

Wat zeggen die cijfers eigenlijk?
Mathijs Oosterhuis | 16 februari 2016
Wat zeggen die cijfers eigenlijk? is geschreven door Hans Go, die met een indrukwekkend CV over voldoende ervaring zou moeten beschikken om aan professionals zonder financiële achtergrond de basis financiële rapportages uit te leggen. Dit is dan ook de doelstelling van het werk. Vanwege het theoretische karakter is het boek qua inhoud wellicht iets anders dan u van ons gewend bent.
Lees verder

Over Hans Go

Hans Go is registeraccountant en bedrijfseconoom. Hij heeft een corporate achtergrond (Unilever), waarvan vijf jaar in Azië, en een brede CFO-ervaring bij uiteenlopende organisaties en is ondernemer. Daarnaast verzorgt hij trainingen over de basisprincipes van financiële cijfers en het communiceren en presenteren daarvan. Bij MARAI Partners houdt hij zich voornamelijk bezig met financieel interim werk, coaching en strategie-executie.

Andere boeken door Hans Go

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wat zeggen die cijfers eigenlijk?