Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De moed om te leiden

E-book Epub Nederlands 2023 9789402321166
Verkooppositie 2128Hoogste positie: 103
Direct te downloaden

Samenvatting

De leiderschapsprincipes van Sander Aarts, een van de best getrainde militairen van Nederland; geen theoretische modellen of standaardboekenkennis, maar principes gesmeed in het heetst van de strijd.

Onze maatschappij heeft nieuwe leiders nodig. De tijd van dominante CEO’s en alwetende managers is voorbij. We zoeken leiders die hun team door de storm kunnen leiden, die compassie hebben maar net zo goed een harde beslissing kunnen nemen. Die in staat zijn te volgen, maar ook hun team naar de top én vanaf de top weer veilig terug naar het basiskamp kunnen leiden. Denk nooit dat leiderschap is voorbehouden aan mensen uit het bedrijfsleven met hoge functies, Special Forces of generaals van Defensie. Leiderschap is geen aangeboren talent: het is een keuze. Een keuze om de volledige regie over je leven te pakken, je verleden en aangeleerde patronen te onderzoeken, eigenaarschap over jezelf te nemen en zo anderen te inspireren. Het maakt niet uit of je teamleider bij de Special Forces bent, manager bij de Albert Heijn, of nog op school zit. Leiderschap kun je leren.

Sander Aarts is een van de best getrainde militairen van Nederland. Hij werkte zestien jaar bij de Special Forces in verschillende leidinggevende functies. In 'De moed om te leiden' bespreekt hij de zeven eigenschappen die elke goede leider in zijn wapenkamer moet hebben. Verwacht geen theoretische modellen of standaardboekenkennis, maar praktische handvatten, inzichten en kennis gesmeed in het heetst van de strijd. Zo leer jij de leiding te nemen over je leven, een voorbeeld te zijn voor de mensen om je heen en de weg te bereiden voor een nieuwe generatie leiders.

In de pers
Vol met bloedstollende avonturen maar vooral handvatten om net zo mentaal weerbaar te worden als deze (voormalige) supermilitair. - De Telegraaf

Als iemand weet hoe je meer uit jezelf kunt halen, is het wel de man die dertig vuurgevechten heeft overleefd. Wat een inspirerend boek heeft Aarts geschreven! - Marion Pauw

Sander Aarts vertelt over zijn ervaringen, drijfveren en dilemma’s. Ik beveel dit boek van harte aan. - John van den Heuvel

Specificaties

ISBN13:9789402321166
Trefwoorden:leiderschapsstijl
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:none
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:288
Uitgever:De Boekerij
Druk:1
Verschijningsdatum:24-11-2023
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
De moed om te leiden - ‘Aanrader voor wie met zichzelf aan de slag wil’
Renée Braken-Krol | 10 mei 2024
‘De moed om te leiden - De zeven Special Forces van de leider van nu’ is een titel die mijn nieuwsgierigheid wekte; wat zijn die zeven special forces van de leider van nu? En gaat dit over leidinggevenden? Of juist over leiding geven aan jezelf, persoonlijk leiderschap?
Lees verder
recensie
De moed om te leiden - Leert je dat je niet moet oordelen
Hans Kardol | 8 april 2024
Ik hou van lezen, maar zelfhulpboeken ontbreken in mijn boekenkast. Dat komt door mijn (waarschijnlijk belemmerende) overtuiging dat je eerst moet inzien dat er iets zou moeten veranderen. En als je dat inziet en vervolgens ook wilt veranderen, ligt de oplossing vaak voor de hand. Waarom zou je daarvoor een heel boek door moeten nemen? Maar hé, als je het niet probeert, kan je ook niet oordelen.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

podcast
Wees bereid om kwetsbaar te zijn
Karin de Zwaan 7 maart 2024 In deze aflevering van de podcast De Boekenpraktijk is Sander Aarts te gast, bekend van 'Special Forces Vips', maar vooral vanwege zijn ervaring bij de echte Special Forces. Podcasthost Willem van Leeuwen ging met Aarts is gesprek over het nieuwe boek 'De Moed om te Leiden', waarin hij de zeven eigenschappen van leiderschap vanuit zijn perspectief belicht.

Over Sander Aarts

Sander Aarts (1979) heeft de zwaarste militaire opleidingen in Nederland voltooid. Hij heeft zestien jaar aaneengesloten operationeel gediend bij de Special Forces en is voor zijn verdiensten geridderd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau met zwaarden. Hij richtte in 2017 na zijn eervol ontslag de Unbreakable Academy op en geeft trainingen persoonlijke groei en teamontwikkeling.

Andere boeken door Sander Aarts

Inhoudsopgave

INLEIDING 9

1 ZELFKENNIS 19
Transformatie. Laat je niet beperken door wie je denkt te zijn 21
Nederigheid. Vergeet nooit je basis 35
Zelfbewustzijn. De omgang met jezelf 49

2 MOED 61
Keuze. Face your fears 63
Initiatief. Durf te pionieren 78
Toewijding. Vertrouw het proces 90

3 KRACHT 99
Discipline. Van forceren naar flow 101
Weerbaarheid. Je grootste uitdaging als bron van kracht 115
Uithoudingsvermogen. Het geheim van de lange adem 130

4 HELDERHEID 143
Perspectief. Beweeg en verruim je blik 145
Focus. De aandacht naar binnen 155
Observeren. Wees de getuige, niet de rechter 164

5 INTEGRITEIT 173
Openheid. Durf geraakt te worden 175
Betrouwbaarheid. Veiligheid als basis 184
Verbinden. De kracht van eenheid 192

6 COHERENTIE 209
Energie. Laat het stromen 211
Balans. Het spel van meer en minder 226
Flow. Beweeg mee met het leven 239

7 LIEFDE 249
Vergeving. Bevrijd jezelf en de ander 251
Overgave. Loslaten om ruimte te maken 260
Contact. Leiden vanuit liefde 271

DANKWOORD 287

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De moed om te leiden