Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Integraal Gezondheidsmanagement

Duurzame inzetbaarheid, een praktische handleiding voor HR en Management

Paperback Nederlands 2014 9789462152595
Voormalig top 100Totaal 19 dagen
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Hoe zorg je ervoor dat duurzame inzetbaarheid kans van slagen heeft? 'Integraal gezondheidsmanagement' is daar het antwoord op. Het levert een positieve bijdrage aan de fysieke en mentale belastbaarheid van werknemers en daarmee op de arbeidssatisfactie en (duurzame) inzetbaarheid. Bovendien zorgt het ervoor dat de bedrijfsvoering effectiever wordt. De oorsprong ligt in de gedachte dat de manager verantwoordelijk is voor alle belangrijke bedrijfsprocessen. Denk daarbij aan financiën en personeel, maar ook aan marketing, productie en dienstverlening.

De integralegezondheidsmanager creëert alle condities voor een klimaat waarin medewerkers hun capaciteiten en talenten ten volle kunnen benutten. Ook zorgt hij ervoor dat ze in hun werk allemaal kampioenen kunnen worden. Managen betekent dus het scheppen van voorwaarden, waardoor anderen de optimale resultaten kunnen behalen. Daarnaast gaat IGM ook over het bevorderen van de eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van de medewerker zelf.

Dit boek is een handreiking voor werkgevers, personeelsfunctionarissen en managers, die meer willen weten over duurzame inzetbaarheid, levensfasebewust personeelsbeleid, diversiteit en
vitaliteit. Ook is het geschikt voor studenten. Deze uitgave bevat diverse praktische tips en instrumenten hoe de manager op het gebied van integrale gezondheid om kan gaan met onderwerpen zoals verzuim, eigenaarschap en motivatie.

Specificaties

ISBN13:9789462152595
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:VMN Media
Druk:2
Verschijningsdatum:23-10-2014

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Pieter Diehl

Pieter Diehl is manager bij 'Management & Consultancy' Edux te Breda. Hij heeft veel ervaring met het begeleiden van implementatietrajecten voor managementsystemen zoals OHSAS, INK, levensfasebewust personeelsbeleid en vitaliteit. Hij is voorzitter van de Beroepsvereniging Arbo Adviseur (BvAA.nl), de beroepsvereniging voor preventiemedewerkers. Naast zijn werkzaamheden is hij examinator en docent aan de opleiding van Hogere veiligheidskunde en aan de Hogeschool Wet-Brabant.

Andere boeken door Pieter Diehl

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Integraal Gezondheidsmanagement