Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Afrekenen met Griekenland

Hoe Syriza langs de euro-afgrond scheerde

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789462251687
Direct te downloaden

Samenvatting

Roel Janssen, voormalig commentator en financieel-economisch redacteur van NRC Handelsblad, blikt terug op de Griekse crisis. Op de rand van de afgrond heeft Griekenland er voor gekozen vast te houden aan de euro en niet in het ravijn van de drachme te vallen. De eurolanden hebben een derde noodpakket goedgekeurd en premier Alexis Tsipras, de leider van Syriza, heeft ingestemd met nieuwe bezuinigingen en privatiseringen. De trojka is terug in Athene.

In dit glasheldere, toegankelijke verhaal worden de ontwikkelingen van de afgelopen driekwart jaar geplaatst in het bredere perspectief van de totstandkoming van de euro, de ‘vloek van de euro’, het Europese speelveld en de links-populistische ideologie van Syriza. De nadruk ligt op de onhoudbare verkiezingsbeloftes waarmee Syriza in Griekenland aan de macht was gekomen, de ommezwaai die Tsipras zes maanden later in Brussel gedwongen werd te maken en de afrekening met de links-radicale vleugel van Syriza.

Specificaties

ISBN13:9789462251687
Trefwoorden:crisis, Griekenland
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:59
Uitgever:Fosfor
Druk:1
Hoofdrubriek:Economie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Roel Janssen

Roel Janssen (1947) is journalist en schrijver van zowel non-fictie als spannende boeken. Hij werkte ruim dertig jaar voor NRC Handelsblad, onder meer als correspondent in Zuid-Amerika en Brussel en als politiek-economisch redacteur. Met de thriller De tiende vrouw won hij de Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige misdaadboek.

Andere boeken door Roel Janssen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Afrekenen met Griekenland