Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Autonomie Verbondenheid Competentie Purpose

Leidinggeven aan mensen met de kennis van nu

Paperback Nederlands 2022 9789024446650
Verkooppositie 2011Hoogste positie: 2011
Nog niet verschenen, verwacht op 30‑06‑2022
24,95

Samenvatting

Je geeft leiding aan mensen, maar hoe zorg je ervoor dat ze goed presteren én het naar hun zin hebben? Organisatiepsycholoog Matthijs Steeneveld geeft het antwoord. In dit boek vertaalt hij de laatste wetenschappelijke inzichten naar de dagelijkse praktijk. Inzichten over motivatie, werkdruk en omgaan met tegenslagen.

Je leest hoe je een medewerker begeleidt bij loopbaanontwikkeling. Hoe je leidinggeeft om het werkgeluk te vergroten. Hoe je zorgt voor ‘goed werk’, met betere resultaten en minder last van stress.

'Autonomie Verbondenheid Competentie Purpose' is een waardevolle tool voor leidinggevenden, maar ook voor teamcoaches en trainers die goed werk willen maken, vol werkgeluk én presteren.

Specificaties

ISBN13:9789024446650
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:30-6-2022
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Over Matthijs Steeneveld

Na zijn studie psychologie aan de Universiteit Leiden is Matthijs Steeneveld als zelfstandig trainer aan de slag gegaan. Daarbij werkt hij op basis van positieve psychologie en mindfulness om professionals en particulieren te trainen in omgaan met stress, beter samen te werken en het beste uit zichzelf te halen op een prettige manier. Naast dit werk heeft hij jarenlang gewerkt als parttime therapeut op een afdeling angststoornissen. Hij is sinds de oprichting redactielid van het Tijdschrift Positieve Psychologie en voorzitter van de sectie Coaching, Training & Advies van het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen). Als medeoprichter van het Bureau voor Positieve Psychologie leidt hij met zijn collega’s professionals op om te werken met positieve psychologie. Matthijs Steeneveld is een bevlogen positief psycholoog. ‘Tijdens mijn eerste werkjaren ontdekt ik dat wij mensen snel de neiging hebben om te blijven kijken naar wat er mis is. Hoe logisch dat ook is, het kan er voor zorgen dat zelfvertrouwen en motivatie erg laag worden. Met positieve psychologie wordt wel erkenning gegeven aan wat er mis is, maar gaat de energie vooral naar het versterken van wat er goed gaat en werken naar datgene wat gewenst is. Dat werkt én dat geeft energie.’

Andere boeken door Matthijs Steeneveld

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Autonomie Verbondenheid Competentie Purpose