Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Reflectie werkvormen

Waaier (l) Nederlands 2021 9789462723092
Verkooppositie 2897Hoogste positie: 2897
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Er is je iets overkomen. De gebeurtenis blijft aan je kleven, je loopt er mee door, je raakt hem niet kwijt, je wilt er wat mee. Kun je meer halen uit die ervaring? Dat kan zeker! Alle reflectie gaat uit van een ervaring: een gebeurtenis, een casus, een pijn- of sleutelmoment.

Successen en plezier bij het reflecteren spelen bij de oefeningen in deze waaier Reflectie Werkvormen een belangrijke rol, zo ook de betekenis van emoties. Reflectie wordt hierbij gezien als een positief en creatief proces. Alle werkvormen vragen om een flexibele en creatieve werkhouding. Vrees niet om zelf vorm te geven aan het reflectiegesprek, omdat de dynamiek van het gesprek daarom vraagt. De basisreflectiemethode staat ook in de waaier, dus is altijd voorhanden om op terug te vallen.

De waaier bestaat uit twee type oefeningen: de instap-oefeningen om het reflecteren onder de knie te krijgen of de moeilijkere oefeningen om het reflectievermogen op een hoger niveau te tillen. Het accent wordt steeds op twee aspecten van de ervaring gelegd: het positieve en het minder positieve.

De waaier is bedoeld voor alle lerenden, zowel in organisaties als in het onderwijs, en kan individueel ingezet worden als in groepen.

Specificaties

ISBN13:9789462723092
Taal:Nederlands
Bindwijze:waaier (L)
Aantal pagina's:78
Druk:1
Verschijningsdatum:2-11-2021
Hoofdrubriek:Coaching en trainen

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jantine Huizing

Jantine Huizing heeft een brede ervaring in de ontwikkeling en uitvoering van (gezondheidszorg) onderwijs; na ruim tien jaar onderwijsmanagement bij de Academie voor Ambulancezorg is zij nu parttime hogeschooldocent bij de opleiding Bachelor Medische Hulpverlening. Daarnaast heeft zij parttime een eigen praktijk voor personal coaching. Als trainer en coach heeft zij ruime ervaring als intervisiebegeleider.

Andere boeken door Jantine Huizing

Over Jeroen Hendriksen

Jeroen Hendriksen is zelfstandig personal coach en trainer. Na langdurige ervaring als manager houdt hij zich momenteel vooral bezig met het opleiden van coaches, team- en organisatieontwikkeling en intervisietrainingen. Zijn belangrijkste aandachtspunt is het faciliteren van leren. Eerder publiceerde hij bij Uitgeverij Boom / Nelissen over intervisie, collegiale consultatie, leerstijlen en andere begeleidingsactiviteiten.

Andere boeken door Jeroen Hendriksen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Reflectie werkvormen