Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Innovatie Jij.nu

Niet de robots, maar wij zijn aan zet

Paperback Nederlands 2019 9789462762664
Verkooppositie 2211Hoogste positie: 116
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

In de vierde industriële revolutie gaan veranderingen sneller dan ooit en worden ze ingewikkelder dan ooit door het samengaan van technologieën als blockchain, robotisering en het internet of things. Dat leidt tot angst en onzekerheid.

Werknemers zijn bang dat robots hun baan inpikken, werkgevers dat hun businessmodel in één klap achterhaald raakt. Er is maar één antwoord: innovatie. Maar niet de klassieke innovatie van R&D en patenten. Deze tijd vraagt om Innovatie Jij.nu: innovatie die vanuit de medewerker én de manager komt. Dit boek ontvouwt de werking en het effect daarvan.

Specificaties

ISBN13:9789462762664
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:228
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:3-7-2019
ISSN:

Expertrecensies (3)

Innovatie jij.nu - 'Grondig onderbouwd'
Elly Stroo Cloeck | 17 juli 2020
Auteurs Henk Volberda, Kevin Heij en Menno Bosma stellen in hun boek Innovatie Jij.nu dat Innovatie minder afhankelijk van robots en artificial intelligence is dan je denkt.
Lees verder
Innovatie.Jij.nu - 'Relevant en goed leesbaar'
Paul Misdorp | 22 januari 2020
Innovatie Jij.nu is een relevant boek over sociale innovatie. Relevant, omdat maar liefst 87% van de Nederlandse bedrijven meer op winst is georiënteerd dan op het leveren van een maatschappelijke bijdrage.
Lees verder
Innovatie Jij.nu - Niet de robots, maar wij zijn aan zet
Martine Maes | 5 december 2019
Boeing gaat robots die zwaar fysiek werk overnamen van mensen vervangen door .... mensen. De robots gebruikten lasertechnologie om deze taak uit te voeren, maar dat ging vaak mis. Er kwamen al mensen aan te pas voor handwerk en correcties. Nu verlaten de robots de fabriek van Boeing.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Henk Volberda’s schijf van vijf
Ronald Buitenhuis 28 oktober 2019 Veel organisaties en managers staren zich blind op technologie als het over innoveren gaat. Ze vergeten dat zelforganisatie, dienend leiderschap, slimmer werken en co-creatie minstens zo belangrijk zijn voor innovatie. Hoogleraar strategisch management en innovatie aan de Amsterdam Business School Henk Volberda schreef een boek over innoveren.

Over Henk Volberda

Prof. dr. Henk W. Volberda is hoogleraar strategisch management en innovatie aan Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam. Tevens is hij wetenschappelijk directeur van het Amsterdam Centre for Business Innovation (ACBI) en ‘expert member’ van het World Economic Forum. V Hij schreef onder meer het internationaal veelgeprezen boek 'Building the flexible firm: how to remain competitive' (Oxford University Press, 1998). Recente boeken van zijn hand zijn 'Innovatie Jij.nu', 'De nieuwe professional service firm' en 'De Winst van Purpose'.

Andere boeken door Henk Volberda

Over Kevin Heij

Drs. ing. Cornelis V. (Kevin) Heij is projectmanager bij INSCOPE – Research for Innovation en is als PhD-kandidaat verbonden aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit. Na zijn studie Technische Bedrijfskunde aan de TH Rijswijk en Business Administration aan de Erasmus Universiteit onderzoekt hij hoe zowel technologische en niet-technologische innovaties het concurrentievermogen van organisaties versterken.

Andere boeken door Kevin Heij

Over Menno Bosma

Menno Bosma is journalist, met als specialisatie management en leiderschap. Hij is eindredacteur, redactiechef, hoofdredacteur en correspondent geweest voor verschillende media. Momenteel legt hij zich met Tijdschriftenmakers De Kern toe op grotere journalistieke producties. Hij schreef samen met Frans Baar een boek over de neergang van snoepconcern Jamin. Als wetenschapper is hij nooit verder gekomen dan een propedeuse filosofie.

Andere boeken door Menno Bosma

Inhoudsopgave

Managementsamenvatting
Woord vooraf
Inleiding

1 Mens versus machine?
2 Van eerste industriële revolutie naar Innovatie Jij.nu
3 Innovatie is meer dan technologie of patenten
4 Zelforganisatie: iedereen manager, niemand manager
5 Dienend leiderschap: vragend door de fabriek lopen
6 Slimmer werken en flexibele vaardigheden: T-vormige medewerkers die briljante mislukkingen produceren
7 Cocreatie: delen in plaats van stelen
8 Van Innovatie Jij.nu naar Innovatie Wij.nu

Verantwoording
Noten
Literatuur
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Innovatie Jij.nu