Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, e.a.

Vaksectie vraagt leiderschap

Gebonden Nederlands 2018 9789463190879
Verkooppositie 3798Hoogste positie: 61
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

De vaksectie wint binnen steeds meer scholen aan belangstelling. En dat is een goede zaak! Juist binnen de vaksectie vindt de ontmoeting plaats tussen vakgenoten, met hart voor goed onderwijs.

De vaksectie is de geschikte plek om in dialoog invulling te geven aan de professionele ruimte en het tonen van (persoonlijk) leiderschap. De realiteit binnen veel scholen en vakgroepen is echter weerbarstig. Veel vakgroepen fungeren stuurloos, doelloos en hulpeloos.

De auteurs bieden in deze uitgave vaksecties, sectieleiders en scholen een steun in de rug om te bouwen aan een krachtige vaksectie. In dit praktijkboekje gaat het niet alleen over structuren, de plek van de vaksecties binnen de schoolorganisatie en het vakgroepplan, maar vooral over de cultuur binnen de school en binnen de vaksectie.

De hamvraag is hoe we binnen onze scholen een cultuur kunnen creëren waarin de leraar - als professional en als lid van een vaksectie - zo goed mogelijk in staat wordt gesteld zijn kwaliteiten in te zetten ten behoeve van de leerlingen, zichzelf te blijven ontwikkelen, samen te leren en te ontwikkelen met collega's. 'Vaksectie vraagt leider(schap)!' is een praktijkboekje bij de bestseller 'Onderwijs vraagt leiderschap'.

Specificaties

ISBN13:9789463190879
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:96
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:15-2-2018
Hoofdrubriek:Leiderschap

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Dick Both

Dick Both werkte als leerkracht, docent en directielid in het basis- en voortgezet onderwijs. Hij studeerde Bestuurskunde en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht en studeerde af op een onderzoek naar de collectieve ambitie binnen scholen. Momenteel werkt hij als zelfstandige in het onderwijs en de zorg vanuit zijn organisatieadviesbureau Turn around: leiderschap gevraagd! Als trainer, coach en auteur werkt hij dagelijks met (teams van) professionals, leidinggevenden en bestuurders. Dick verzorgt diverse herregistratietrajecten voor schoolleiders, coacht en begeleidt leidinggevenden en bestuurders en begeleidt bestuurlijke fusietrajecten. Hij heeft verschillende publicaties op zijn naam staan: ‘Onderwijs vraagt leiderschap!’, ‘Zorg vraagt leiderschap!’ en ‘Nieuw leiderschap: van bezitten naar delen’. Dick wordt regelmatig gevraagd voor lezingen, masterclasses en workshops.

Andere boeken door Dick Both

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel 1: Ontwikkelingen in onderwijsland
1.1 De vaksectie mag er weer zijn
1.2 Van collegiaal naar professioneel
1.3 Van professionele ruimte naar vitale relaties

Deel 2: De vaksectie
2.1 De plek van de vaksectie binnen de school
2.2 De cultuur binnen een vaksectie
2.3 De bedoeling van de vaksectie

Deel 3: De sectieleider
De sectieleider en de acht aspecten van leiderschap

Nawoord

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vaksectie vraagt leiderschap