Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 8% korting
,

Green IT

De weg naar digitale duurzaamheid

Paperback Nederlands 2024 9789463563529
Verkooppositie 2827Hoogste positie: 2827
Nog niet verschenen, verwacht op 26‑06‑2024
34,99
32,50
VOORDEEL - 8% korting

Samenvatting

IT is een vervuilend proces. Zakelijk wordt er veel IT gebruikt, maar ook in de privésfeer gebeurt het meer en meer. Door de juiste keuzes te maken kun je een mooie bijdrage leveren aan het oplossen van de klimaatproblematiek. Daar zijn veel mogelijkheden voor. Green IT beschrijft hoe je IT kunt gebruiken terwijl je let op de impact op de wereld om je heen, met behulp van een handig stappenplan. Dat kan op veel niveaus: van CIO tot directeur-grootaandeelhouder en van middenmanager tot de productieafdeling. Er valt winst te behalen, van de gebruiker tot de keuze voor datacenters en energieleveranciers, en alles daar tussenin.

Het boek bevat theorie, gecombineerd met de nodige praktijkvoorbeelden. Zo bevat het boek diverse Nederlandse casussen en zijn er interviews met onder andere AFAS, Lenovo, TNO, Rijksuniversiteit Groningen en ABN AMRO opgenomen waarin deze organisaties uit de doeken doen hoe zij tegen duurzame IT aankijken. De kracht van het boek is de combinatie van achtergrond met concreetheid. Aan de hand van een model vind je handvatten om jou als manager te helpen duurzame IT in te zetten en toe te passen.

Specificaties

ISBN13:9789463563529
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Druk:1
Verschijningsdatum:26-6-2024
ISSN:

Over Jan Hoogstra

Jan Hoogstra heeft na zijn opleiding Bedrijfseconomie meer dan 25 jaar ervaring opgedaan als IT-adviseur en IT-auditor bij enkele grote accountants- en adviesbureaus. Tijdens zijn loopbaan heeft hij veel opdrachten gedaan op het gebied van informatiebeveiliging. Daarbij heeft hij gezien dat de mens in informatiebeveiligingstrajecten de succesbepalende factor is. Met behulp van de menselijke factor ziet Jan veel kansen in het veilig en doelmatig inzetten van IT om bedrijfsprocessen te verbeteren.

Andere boeken door Jan Hoogstra

Over Eric Consten

Eric Consten studeerde aan de HTS en Universiteit Twente. Hij deed jarenlange ervaring op bij KPN en CarintReggeland en is al een aantal jaren zelfstandig adviseur. De focus ligt op het geven van advies ten aanzien van de gehele ICT-omgeving, met een nadruk op security. Eric is in staat om technisch complexe kwesties eenvoudig uit te leggen en pragmatisch op te lossen. Eric publiceert regelmatig artikelen op het gebied van IT-security op LinkedIn. Hij heeft meer dan 3000 volgers op LinkedIn.

Andere boeken door Eric Consten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Green IT