Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Psychologie

Volume I-III

Paperback Nederlands 2023 9789463937153
Verkooppositie 3262Hoogste positie: 294
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit is de derde, volledig herziene versie van een overzichtswerk over de wetenschappe­lijke psychologie. Deze handige limited edition-boxset van Psychologie bestaat uit drie volumes. Na een inleidend hoofd­stuk komen de volgende onderwerpen aan bod: de biologie van het gedrag; menselijke functies zoals gewaarwording en waarne­ming, aandacht, leren, taal, denken, motiva­tie en emotie; intelligentie en persoonlijk­heid; psychopathologie en psychotherapie; gezondheidspsychologie; sociale psychologie; toegepaste psychologie.

In elk hoofdstuk wordt de meest recente stand van zaken besproken. Wat zijn de belangrijkste bevindingen, welke verkla­ringen worden voorgesteld, hoe goed is de evidentie, en welke zijn de nieuwste ont­wikkelingen? Referenties verwijzen naar kernartikelen in de internationale literatuur en naar specifieke toepassingen in Nederland en België.

Het handboek biedt een complete inleiding tot de psychologie en stelt studenten en andere geïnteresseerden in staat om binnen dit brede onderzoeksgebied de bijdrage van biologische, cognitieve en sociaal-culturele factoren te onderscheiden. Er wordt infor­matie aangeboden die onmisbaar is om de bijdragen van de psychologie aan de maat­schappij te begrijpen en om nieuwe bewe­ringen kritisch te bekijken. Het boek bevat een uitgebreid trefwoordenregister en een gedegen bibliografie, die de lezer in staat stelt om gemakkelijk bijkomende informatie in de internationale literatuur te vinden.

De opbouw en vormgeving is didactisch geoptimaliseerd, met onder andere samen­vattingen na elke paragraaf en een kernbe­grippenlijst, zodat psychologie studeren efficiënt én aangenaam wordt. Het boek bevat online toetsen met interactieve meer­keuzevragen, geïntegreerd via QR-codes.

Specificaties

ISBN13:9789463937153
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:864
Druk:3
Verschijningsdatum:9-5-2023
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Marc Brysbaert

Marc Brysbaert is hoogleraar psychologie aan de Universiteit Gent. Hij is redacteur bij internationale wetenschappelijke tijdschriften en auteur van Engelstalige handboeken die wereldwijd gebruikt worden. Hij schreef dit handboek om lezers in Nederland en België in hun eigen taal een goede inleiding tot de psychologie te bieden als opstapje naar de gespecialiseerde literatuur.

Andere boeken door Marc Brysbaert

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Psychologie