Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Oog in oog met Gaia

acht lezingen over het Nieuwe Klimaatregime

Paperback Nederlands 2017 9789490334239
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

De relatie tussen mens, natuur en wetenschap loopt als een rode draad door het werk van Bruno Latour. In Oog in oog met Gaia laat Latour zien dat die relatie steeds meer verbonden is met wat hij het Nieuwe Klimaatregime noemt. Deze term vat de huidige situatie samen, waarin de natuurlijke omgeving niet meer een vaststaand gegeven is, maar instabiel.
Latour zet veertig jaar ervaring als onderzoeker en een groot intellectueel krediet op het spel om een nieuw paradigma te ontwerpen voor de ecologische mutatie die gaande is. De controversiële Gaia-hypothese vormt het uitgangspunt; de theorie van James Lovelock over het fragiele en complexe systeem waardoor levende verschijnselen de aarde veranderingen laten ondergaan. Latour neemt Lovelocks visie serieus, maar Oog in oog met Gaia reikt veel verder: ook rechtsfilosofie, religie en kunst worden betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe concepten voor onze verhouding tot de aarde en de natuur.
Dit boek is voortgekomen uit een cyclus van lezingen in Edinburgh. De lezingen zijn uitgebreid en volledig herschreven, met behoud van de oorspronkelijke toon en stijl. Latour koppelt denken-in-actie en humor aan een fabelachtige eruditie, maar schuwt de polemiek niet.

Specificaties

ISBN13:9789490334239
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:432
Druk:1
Verschijningsdatum:17-11-2017
Hoofdrubriek:Filosofie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Bruno Latour

Bruno Latour (1947) is hoogleraar aan het Institit d’Études Politiques in Parijs. Latour houdt zich voornamelijk bezig met wetenschapssociologie en technieksociologie. Zijn bekendste boeken zijn 'La Vie de laboratoire' (1979), 'La Science en action' (1987), 'Nous n'avons jamais été modernes' (1991) en 'Politiques de la nature' (1999). In het Nederlands verschenen eerder ook 'Wetenschap in actie' (1988) en 'De Berlijnse sleutel' (1997)

Andere boeken door Bruno Latour

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Oog in oog met Gaia