Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Handboek ontwikkelingsgericht coachen van individuen

Het vorkmodel als leidraad

Paperback Nederlands 2014 9789490384074
Voormalig top 100Totaal 42 dagen
Verkooppositie 1962Hoogste positie: 63
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Ontwikkelingsgericht Coachen neemt binnen de wereld van coaching een voortrekkersrol in. Het benadrukt het belang van een diepere dimensie in het coachen. Er is meer te doen dan de cliënt helpen resultaten te bereiken of gedrag te veranderen. 'Ontwikkelingsgericht Coachen' kijkt naar de identiteitsontwikkeling van de cliënt in zijn levensloop en binnen zijn context. Hulpvragen worden gekoppeld aan existentiële vragen en maatschappelijke thema's. Daardoor is deze vorm van coaching een upgrade voor alle coaching.

'Ontwikkelingsgericht Coachen' heeft een methodische consistentie en filosofische fundering. In dit handboek worden twee kerncompetenties uitgewerkt: het samenwerkingsmodel gebaseerd op de dans van volgen en leiden en het structureren van welgevormde ontwikkeling middels het Vorkmodel. Dit model is de methodische kapstok bij uitstek om de zingeving en maatschappelijke relevantie van coaching te verankeren in de praktijk.

Het boek dat nu voor je ligt, is een integratie van twee voorgaande handboeken (Handboek ontwikkelingsgericht coachen, 2003 en De Vork, 2009). Het is het definitieve handboek voor iemand die ontwikkelingsgericht coacht.

Specificaties

ISBN13:9789490384074
Trefwoorden:coachen
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:376
Uitgever:Coachingbooks
Druk:1
Verschijningsdatum:7-11-2014
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Rudy Vandamme

Rudy Vandamme (1958) is psycholoog, filosoof, antropoloog en master NLP trainer. Hij is zaakvoerder van het training- en consultbureau Deep Evolvement Instituut. Hij is auteur van zes succesvolle boeken over de ontwikkelingsgerichte benadering van leiderschap, coaching, teamontwikkeling en verandermanagement.

Andere boeken door Rudy Vandamme

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek ontwikkelingsgericht coachen van individuen