Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Handboek ontwikkelingsgericht coachen

Hefboom voor zelfsturing

Paperback Nederlands 2007 9789024416301
10
Voormalig top 10Totaal 6 dagen
EvergreenTotaal 1568 dagen
Verkooppositie 2245Hoogste positie: 9
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Met dit boek wil Rudy Vandamme u stimuleren creatief en geïnspireerd aan de slag te gaan met uw dienstverlening of communicatie. Als u al weet hoe u iemand met doelgerichte actieplannen kunt helpen en als u de elementaire gespreksmethoden al beheerst, biedt dit boek u de mogelijkheid om met persoonlijke ontwikkelingsaspecten te leren werken. Het is een stapje verder in het helpen van mensen. De toepassingen zijn oneindig en veel breder dan sport en management.

Als u mensen vooruit wilt helpen met hun ervaringen, activiteiten of projecten, kunt u meer doen dan ondersteunen of acties in de gaten houden. Het gaat er bij ontwikkelingsgerichte aspecten om dat u na gaat hoe iemand zijn bezigheden, ervaringen en problemen meer zelf kan sturen

In dit boek vindt u de fundamenten om een coach te worden die het persoonlijk aspect methodisch kan hanteren, zoals de methodiek om patronen te zoeken, de manieren om de zelfsturing te bevorderen, een coachingtraject in zeven fasen en een model met vijf niveaus van zelfsturing. De modellen zijn oorspronkelijk en het resultaat van jarenlang onderzoek. De essentie van de ontwikkelingsgerichte aanpak wordt duidelijk gemaakt door schema's, cartoons en vier uitvoerige casussen uit diverse sectoren.

De modellen en technieken worden stevig onderbouwd met een visie op de maatschappelijke betekenis van coaching. Coaching is een nieuwe gespreksvorm die zich profileert naast advisering, therapie, leiderschap, opleiding en hulpverlening. Het unieke van coaching is dat het aspecten uit het persoonlijke leven van mensen in een educatief en ontwikkelingsgericht kader plaatst. Coaching transformeert problemen, gebeurtenissen, patronen en verstrengelingen door ze onder projectmatige zelfsturing te brengen.

Specificaties

ISBN13:9789024416301
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:365
Uitgever:Boom
Druk:4
Verschijningsdatum:25-1-2007
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Expertrecensies (1)

Handboek ontwikkelingsgericht coachen
Carolien de Monchy | 15 mei 2006
De titel 'Handboek ontwikkelingsgericht coachen. Een hefboom voor zelfsturing' laat precies zien wat voor boek dit is: een handboek! In dit geval voor gevorderden. Rudi Vandamme laat op een zeer gestructureerde manier zien hoe ontwikkelingsgericht coachen volgens hem in elkaar zit, wat de stappen en processen daarin zijn, en hoe je als coach daar een rol in kan vervullen. Daar heeft hij 368 bladzijden voor nodig, maar dan heb je ook een gedegen inzicht in zijn gedachtegang. Het boek is een aanrader voor mensen die hun eigen aanpak tegen het licht willen houden en wat goede raad in ontvangst nemen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
49 stemmen
14
25
7
2
1

Interviews en artikelen (1)

achtergrond
Ontwikkelingsgericht coachen
4 juli 2003

Over Rudy Vandamme

Rudy Vandamme (1958) is psycholoog, filosoof, antropoloog en master NLP trainer. Hij is zaakvoerder van het training- en consultbureau Deep Evolvement Instituut. Hij is auteur van zes succesvolle boeken over de ontwikkelingsgerichte benadering van leiderschap, coaching, teamontwikkeling en verandermanagement.

Andere boeken door Rudy Vandamme

Inhoudsopgave

Module 1. Typisch coaching: ontdek jezelf als coach
Module 2. De verstrengeling tussen de persoon en zijn project: zoek het patroon
Module 3. De stappen in een coachingsgesprek: reflecteer over de aanpak
Module 4. De fasen in het coachingstraject: volg de persoonlijke ontwikkeling
Module 5. Het ontwikkelingsdenken: bepaal het niveau van zelfsturing

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek ontwikkelingsgericht coachen