Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Resultaatgericht Organiseren

Productiviteit en plezier in werk

Gebonden Nederlands 2013 9789491260025
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Betere prestaties voor de organisatie en tegelijkertijd meer werkplezier voor de medewerkers! Resultaatgericht Organiseren (RGO) doet wat Het Nieuwe Werken (HNW) wel beloofde maar niet wist waar te maken.

De verwachtingen van HNW waren hooggespannen, maar de resultaten vielen in de praktijk vaak tegen. Dat komt omdat er teveel nadruk werd gelegd op thuiswerken, een goedkoper kantoor of modieuze ICT-gadgets. Men 'vergat' daarbij de organisatie mee te veranderen.

RGO ziet de organisatie, het kantoor en de ICT als dimensies die gezamenlijk een inspirerende werkomgeving bieden aan de medewerkers; die daardoor beter gaan presteren en tegelijk meer werkplezier beleven. Het stellen van heldere en uitdagende resultaatdoelen is daarbij cruciaal.

Dik Bijl en Wim Kweekel zijn ervaren organisatieadviseurs en schrijvers van managementboeken. Dit boek, 'Resultaatgericht Organiseren - Productiviteit en Plezier in Werk', is het eerste boek dat zij samen schreven. Zij zien RGO als de synthese van HNW en het resultaatgericht werken. In dit toegankelijke en prettig leesbare boek bespreken zij zowel de theorie als de praktijk van RGO.

Specificaties

ISBN13:9789491260025
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:195
Druk:1
Verschijningsdatum:22-6-2013
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (1)

Resultaatgericht Organiseren
Bote Scholtens | 3 februari 2014
Dik Bijl en Wim Kweekel schreven vaker over Het Nieuwe Werken (HNW). Met 'Resultaatgericht Organiseren' zetten zij een volgende stap in de verzadigde wereld van HNW. Ze beginnen hun boek met de prikkelende mededeling dat HNW is mislukt.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
6 stemmen
6
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Dik Bijl

Dik Bijl noemt zichzelf Ambassadeur van Het Nieuwe Werken. In 2007 schreef hij als pionier het boek 'Het nieuwe werken'. Sinds die tijd is Het Nieuwe Werken een begrip geworden en heeft hij zich er helemaal op toegelegd als schrijver, spreker, adviseur en coach. Het is zijn passie om mensen en organisaties te helpen om met Het Nieuwe Werken aan de slag te gaan.

Andere boeken door Dik Bijl

Over Wim Kweekel

Wim Kweekel (1958) is in 1994 voor zichzelf begonnen met Kweekel Advies en Training (KAT), in eerste instantie met crisis- en interimmanagement. Wim Kweekel verzorgt trainingen op het gebied van verandermanagement en persoonlijke vaardigheden, anderzijds voert hij crisis- en interimopdrachten uit. Daarnaast treedt hij op als spreker, coach en sparringpartner van individuele managers en het adviseren van directies, Raden van Commissarissen en Raden van Bestuur. Inmiddels is Kweekel Advies en Training aangevuld met Kweekel Interim Management (KIM) voor het leveren van tijdelijk personeel en Kweekel Outplacement en Recruitment (KOR) voor het bemiddelen bij het selecteren, verwerven en opnieuw onderbrengen van vast personeel. Wim Kweekel is van oorsprong informaticus. Bij het Ministerie van Defensie is hij binnen dit vakgebied gestart. In aanvulling op zijn studie heeft hij een opleiding organisatiekunde gevolgd. Zijn laatste functie binnen het Ministerie van Defensie was adviseur van de minister op het gebied van organisatie- en informaticavraagstukken. Na zijn werkzaamheden bij de centrale overheid heeft hij meerdere functies bekleed als interim-manager bij onder andere de Rabobank, Douane, het Ministerie van Financiën, het toenmalige PTT-post en KPN.

Andere boeken door Wim Kweekel

Inhoudsopgave

Voorwoord

1 Het Nieuwe Werken: een overzicht
2 Inleiding Resultaatgericht Organiseren
3 Resultaatgerichte organisatie: structuur
4 Resultaatgerichte organisatie: cultuur & hulpmiddelen
5 Resultaatgericht ICT en kantoor
6 Wortels van RGO (1): Goal-setting
7 Wortels van RGO (2): Organisatiekunde
8 RGO-aanpak

Literatuurlijst
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Resultaatgericht Organiseren