Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 34% korting
, , , , , , , e.a.

De toekomst begint nu

Essaybundel

Paperback Nederlands 2019 9789492528414
Nog slechts 2 exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
14,95
9,95
VOORDEEL - 34% korting

Samenvatting

Steeds meer mensen en organisaties zijn op zoek naar werk met meer betekenis, andere manieren van samenwerken en maatschappelijke doelstellingen naast de financiële. In deze essaybundel delen negen auteurs hun zoektocht naar een andere toekomst.

Hans van Breukelen en Benno Diederiks vertellen hoe mensen en organisaties tegenslagen kunnen inzetten om nieuwe vaardigheden te leren. Hans Heyda en Franke Jongsma laten in hun essay zien waarom het in de huidige tijd steeds vaker nodig is om een eenheid te zijn en hoe je van een team een eenheid wordt. Ben Kuiken maakt ons ervan bewust op basis van welke aannames wij onze organisaties inrichten, zodat we er weloverwogen voor kunnen kiezen om deze te vervangen door andere aannames. Mike van Rijswijk toont aan dat mensen in de nabije toekomst op robots gaan lijken, maar robots ook op mensen; wat betekent dat voor onze toekomst? Hessiëlle Kerkhof neemt ons mee in de toekomst van de zorg, want die is van belang voor ons allemaal. Rik Nijkamp roept organisaties en mensen op moed te tonen en betekenis van werk te kiezen boven financiële doelstellingen. En Karin Karis laat ons voelen dat we de afgelopen decennia vooral keuzes met ons hoofd hebben gemaakt. Maar wat nu als in de toekomst ons lijf – hart, gevoel en ziel – ook mee mag kiezen?

A book is the best alternative for telepathy. Er is geen enkel medium dat je zo goed in staat stelt om in andermans gedachten te duiken als een boek. In deze essaybundel kun je in de gedachten duiken van negen auteurs. Bovendien ontvang je in deze essaybundel ook nog zeven unieke cadeaubonnen. Duik jij met ons mee?

Specificaties

ISBN13:9789492528414
Trefwoorden:organisatie, toekomst
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:92
Uitgever:S2 Uitgevers
Druk:1
Verschijningsdatum:24-9-2019
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Hessiëlle Kerkhoff

Hessiëlle Kerkhoff (1971) studeerde pedagogiek en bedrijfskunde. Ze begon als leerkracht en zocht haar weg naar het management in de kinderopvang. Ze was jarenlang directeur in de zorg. Sinds vijf jaar onderneemt ze succesvol als adviseur en coach met haar bedrijf De Waerdmeester. Zij haalt inspiratie uit haar gezin, goede boeken, muziek en ontmoetingen.

Andere boeken door Hessiëlle Kerkhoff

Over Ben Kuiken

Ben Kuiken (1965) is filosoof, schrijver en ontregelaar. Als organisatiefilosoof helpt hij mensen om anders te denken, te kijken en te praten over organisaties en de problemen die ontstaan als mensen zich organiseren. Ben promoveerde in 2024 aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het thema sensemaking en is de auteur van een groot aantal boeken over organiseren, spelen, en filosofie, zoals De laatste manager, Fuck de regels, De Zinmakers, De Organisatiefilosoof, Het Grote Fröbelboek voor adviseurs en Het Zinnigste boek dat je ooit zult lezen.

Andere boeken door Ben Kuiken

Over Rik Nijkamp

Rik Nijkamp verbaast zich als ervaren directeur voortdurend over hoe mensen met elkaar omgaan als we ‘samen werken’. Op de weg van het samen toewerken naar een collectieve ambitie worden er voortdurend obstakels opgeworpen die alle betrokkenen uitdagen en scherp houden. We mogen en moeten niet vergeten onderweg te genieten en hetgeen we ervaren, leren en meemaken te reflecteren naar onze toekomst. Werk kan namelijk vaak beter en bijna altijd leuker!

Andere boeken door Rik Nijkamp

Over Mike van Rijswijk

Mike van Rijswijk is al meer dan twintig jaar innovator en futuroloog. En in die twintig jaar heeft hij een visie op de toekomst ontwikkeld, waarvan niet alleen hij overtuigd is dat deze werkelijkheid wordt, maar ook bedrijven als Coca-Cola, Philadelphia en Achmea. Met zijn bedrijf The Innovation Playground werkt hij aan innovaties die pas over vijf à tien jaar zichtbaar zullen zijn. Deze innovatieve projecten zijn niet alleen baanbrekend in Nederland, maar ook het buitenland kijkt graag mee naar hoe Mike van Rijswijk met zijn team de toekomst ontvouwt en inricht. Zaken die we ons nu nog niet kunnen voorstellen, voorspelt hij of is hij aan het produceren. En zijn voorspellingen over de toekomst komen allemaal uit…

Andere boeken door Mike van Rijswijk

Over Benno Diederiks

Benno Diederiks is een zeer ervaren Master Executive coach, talentontwikkelaar en schrijver. Hij werkt met en voor executives, DGA's, HR-managers; alleen en in samenwerking met een aantal landelijke trainingsbureaus.

Andere boeken door Benno Diederiks

Over Franke Jongsma

Franke Jongsma is arbeids- en organisatiepsycholoog en ‘leeft’ de filosofie van Appreciative Inquiry. Hij werkt aan de ontwikkeling van mensen, teams en organisaties en is als docent verbonden aan TSM Business School. In 2010 publiceerde hij een hoofdstuk over de kracht van Appreciative Inquiry in leiderschapsontwikkeling in ‘Appreciative Inquiry; het basiswerk’. www.maakvanjeteameeneenheid.nl

Andere boeken door Franke Jongsma

Over Hans van Breukelen

Hans van Breukelen was keeper bij FC Utrecht, PSV en het Nederlands elftal. De laatste jaren specialiseert hij zich in trainingen voor het bedrijfsleven en wedijvert hij voor een beter opleidingsprogramma voor jonge voetballers. Zijn vorige boek heette 'Winnen!'

Andere boeken door Hans van Breukelen

Inhoudsopgave

Voorwoord

De toekomst creëer je zelf
Hans van Breukelen en Benno Diederiks

De toekomst van teams? Een eenheid!
Hans Heyda en Franke Jongsma

De toekomst van organisatie
Ben Kuiken

De toekomst van de mens
Mike van Rijswijk

De toekomst van de zorg
Hessiëlle Kerkhoff

De toekomst van werk
Rik Nijkamp

De toekomst van zelfbewustzijn
Karin Karis

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De toekomst begint nu