Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Micro-gewoontes

Minimale inspanning, maximaal resultaat

Paperback Nederlands 2019 9789492790248
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Wil je meer lezen, gezonder eten of vaker sporten? Een nieuwe gewoonte aanleren is niet makkelijk. De meeste strategieën zijn erop gericht genoeg motivatie te krijgen om het nieuwe gedrag vol te houden. Maar motivatie is onbetrouwbaar en wilskracht niet onuitputtelijk. En als je uitdagende doelen stelt, lukt het meestal niet om die te halen. Dan overheerst het gevoel van mislukking. Meestal denk je dat het aan jezelf ligt, maar dat is niet waar – je aanpak is gewoon tegennatuurlijk!

Bij toeval ontdekte Stephen dat een belachelijke doelstelling van één push-up per dag wél uitgroeide tot een regelmatige workout die hij moeiteloos kon volhouden. Hij las talloze onderzoeken op zoek naar een verklaring en vond bewijs dat zijn aanpak wetenschappelijk onderbouwde.

Een micro-gewoonte is een belachelijk kleine dosis van het gewenste gedrag die je met gemak elke dag kunt uitvoeren. Zó klein dat ie niet kán mislukken en zó simpel dat je brein niet tegensputtert. Wat telt, is het inslijten van een nieuwe gewoonte die niet afhankelijk is van motivatie en nauwelijks wilskracht verbruikt. Een gewoonte die je moeiteloos kunt volhouden en uitbouwen. En die methode blijkt heel effectief. Dus vecht niet langer tegen je hersenen en ga micro!

Het dagelijkse succes van microgewoontes is verslavend en de beste manier om blijvende verandering te bereiken.

Specificaties

ISBN13:9789492790248
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Uitgever:NUBIZ
Druk:1
Verschijningsdatum:16-12-2019
ISSN:

Expertrecensies (2)

Micro-gewoontes - 'Heeft me overtuigd'
Elly Stroo Cloeck | 20 augustus 2020
Minimale inspanning, maximaal resultaat. Dat lijkt me wel wat, helemaal nu ik deze recensie zit te schrijven: het is 32 graden. Minimale inspanning, maximaal resultaat is de ondertitel van Micro-gewoontes van Stephen Guise, een vertaling van de bestseller Mini Habits uit 2013.
Lees verder
Micro-gewoontes - Minimale inspanning maximaal resultaat
Saskia Rasker-Boerema | 16 juni 2020
Een boek met een vrolijke omslag en kreten waar ik enthousiast van word: minimale inspanning, maximaal resultaat. Wie wil dat nou niet.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Stephen Guise

Stephen Guise is een internationale bestsellerauteur, blogger en ondernemer. Hij staat bekend om zijn superpraktische en effectieve strategieën voor gedragsverandering. Dankzij die strategieën gaat hij 4x per week naar de sportschool, leest hij 2 boeken per maand, schrijft hij 3.000 woorden per dag en verspilt hij veel minder tijd. Zijn boeken zijn vertaald in 20 talen. Stephen woont niet ver van Disney World in Florida.

Andere boeken door Stephen Guise

Inhoudsopgave

Inleiding 5

1. Kennismaken met micro-gewoontes 11
2. Hoe werkt je brein 33
3. Motivatie versus wilskracht 45
4. De strategie van micro-gewoontes 61
5. Micro-gewoontes zijn anders 81
6. Ingrijpend veranderen in 8 stappen 95
7. De 8 regels van micro-gewoontes 139

Enkele laatste woorden 153
Noten 157

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Micro-gewoontes