Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Jeroen Ansink | 20 november 2013

Amazon biografie wint Financial Times Goldman Sachs Award

Mr. Amazon van de Amerikaanse Bloomberg-journalist Brad Stone heeft in Londen de Financial Times en Goldman Sachs Business Book of the Year onderscheiding gewonnen. In het boek beschrijft Stone hoe de Amerikaanse ondernemer Jeff Bezos een goedbetaalde baan op Wall Street opgaf om in een garage het internetbedrijf Amazon op te bouwen.

Pikant detail is dat Bezos' echtgenote MacKenzie het boek in een bespreking op de Amazon-site maar één ster gaf, omdat het verhaal niet overeen zou komen met het beeld dat zij zelf van die jaren had. De jury, die onder anderen bestond uit Goldman Sachs-topman Lloyd Blankfein noemde het boek echter ‘inspirerend’, ‘provocatief’ en ‘vol met managementlessen’.

De FT Goldman Sachs Award is in 2005 ingesteld om het ‘meest meeslepende en plezierige business boek’ van het jaar aan te stellen. Aan de prijs is een bedrag van dertigduizend pond verbonden. De andere twee boeken op de shortlist waren The Billionaire’s Apprentice van Anita Raghavan, over het handel met voorkennis-schandaal rondom het hedgefonds Galleon, en The Alchemists van Neil Irwin, een analyse van hoe centrale bankiers in de VS, Europa en het Verenigd Koninkrijk de financiële crisis probeerden te bezweren.

(Lees hier ons interview met Brad Stone.)

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden