Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Mr. Amazon

De onstuitbare ambitie van Jeff Bezos

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789047005872
Verkooppositie 1429030 dagen in de top 100
Direct te downloaden

Samenvatting

Wat Steve Jobs was voor Apple is Jeff Bezos voor Amazon. Bezos werkte als dikbetaalde Wall Street-handelaar, maar durfde in de begindagen van het internet opnieuw te beginnen als ondernemer met een magazijn in zijn garage. Die gok werd beloond. Zijn bedrijf Amazon maakte in de afgelopen twintig jaar een onwaarschijnlijke groei door: van online boekhandel naar 's werelds grootste warenhuis.

Brad Stone beschrijft de fascinerende geschiedenis van Bezos als ondernemer en laat zien hoe de ontwikkeling van het bedrijf vervlochten is met diens grootse ideeën over competitie en innovatie. Hij sprak met Bezos zelf en met groot aantal (voormalige) Amazon-medewerkers en geeft als eerste een inkijkje in een bedrijfscultuur van gedurfde investeringen en meedogenloze ambitie. Mr. Amazon is een genuanceerd en onthullend portret van dit fascinerende bedrijf en zijn excentrieke oprichter.

Specificaties

ISBN13:9789047005872
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:384
Druk:1
Verschijningsdatum:24-10-2013

Expertrecensies (3)

Mr. Amazon - 'Een geweldig boek'
Ger van den Buijs | 27 juli 2018
Dit is een geweldig boek. De aanprijzing Beste Businessboek van het jaar door Financial Times is helemaal terecht. Hoewel ik nooit echt fan ben geweest van Amazon of Jeff Bezos, was het boek de moeite van het lezen meer dan waard. Of misschien is het dan juist de moeite waard, want het boek geeft een heel open weergave van de mooie en minder mooie prestaties van Amazon als bedrijf en Bezos als CEO.Lees verder
Mr. Amazon - De onstuitbare ambitie van Jeff Bezos
Patrick Davidson | 6 september 2016
Gefascineerd door de manier waarop mensen en teams topprestaties neerzetten begon Patrick Davidson dit boek over Jeff Bezos, oprichter van Amazon en ruimtevaartbedrijf Blue Origin te lezen. ‘Een boeiend portret van iemand die weet waar hij heen wil en neezeggers negeert zodat hij voortgang blijft boeken.Lees verder
De meedogenloze missionarissen van Amazon.com
Jeroen Ansink | 5 november 2013
Moet je een bullebak zijn om een goed bedrijf op te richten? Wie Steve Jobs de biografie van Walter Isaacson leest, zou het bijna denken. De oprichter van computerbedrijf Apple was weliswaar een creatief genie, maar wist zijn visie slechts te verwezenlijken met een managementstijl die dreef op intimidatie en vernedering.Lees verder
Alle expertrecensies (3)

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (10)

column
Becookstoven
Pierre Pieterse 29 augustus 2019 ‘Het lijkt me niet waarschijnlijk dat zo’n akelig iemand een groots bedrijf voor de lange termijn kan creëren. Ik geloof domweg niet dat de slechterik uiteindelijk aan het langste eind trekt.’ Aldus hedgefonds-miljardair Julian Robertson die na het lezen van Steve Jobs, de biografie zijn aandelen Apple verkocht. 
nieuws
Harvest - Maart 2017
Jeroen Ansink 15 maart 2017 Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? 'Onze man in de VS' Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York.
nieuws
Amazon’s big power
Bertrand Weegenaar 2 juni 2014 Het is niet de eerste keer, en al zal zeker niet de laatste keer zijn: Amazon heeft een dispuut met een grote uitgever over het prijscontract. Dit keer moet het contract met Hachette, één van de vijf grote Engelstalige uitgevers, worden herzien.
column
In between Jobs
Pierre Pieterse 3 januari 2014 Spannende tijden. Niet alleen vanwege de woekerende crisis die menig ondernemer of manager de handen in de lucht doet gooien maar vooral omdat we toeschouwer zijn in een toneelstuk dat we zelf schrijven. Waar we als actieve figuranten de voortgang van het script zelf bepalen. Waar we als coauteur realtime digitaal even terug lezen. En waar we als consument streaming de cliffhanger naar morgen bekijken. Op het apparaat dat onmiskenbaar de katalysator en aanjager tegelijk is van al die veranderingen die zich op het wereldpodium voltrekken. De iPad dus.
nieuws
Het begon met zeilen
Bertrand Weegenaar 4 december 2013 Modellen die de industrie definitief veranderen. Zonder dat we er echt bij stiltaan, leven we al tien jaar in een bijzonder tijdperk. Google heeft de manier waarop we informatie zoeken veranderd. Apple’s smartphones en tablets hebben de manier waarop we media consumeren definitief gewijzigd. En Amazon heeft de retail industrie op haar grondvesten laten schudden.
nieuws
Amazon biografie wint Financial Times Goldman Sachs Award
Jeroen Ansink 20 november 2013 Mr. Amazon van de Amerikaanse Bloomberg-journalist Brad Stone heeft in Londen de Financial Times en Goldman Sachs Business Book of the Year onderscheiding gewonnen. In het boek beschrijft Stone hoe de Amerikaanse ondernemer Jeff Bezos een goedbetaalde baan op Wall Street opgaf om in een garage het internetbedrijf Amazon op te bouwen.
interview
Brad Stone: ‘Jeff Bezos is altijd aan het vernieuwen’
Jeroen Ansink 19 november 2013 Meedogenloos, innovatief, flexibel en niet bang voor de harde realiteit. In Mr. Amazon schetst de Amerikaanse journalist Brad Stone een complex beeld van superondernemer Jeff Bezos. ‘Er stroomt ijswater door zijn aderen.’
nieuws
Bezos-biograaf spoort biologische vader Amazon-oprichter op
Jeroen Ansink 14 oktober 2013 Jeff Bezos is misschien wel de meest succesvolle ondernemer van dit moment. De oprichter van internetwinkel Amazon kan zich meten met Walmart als retailer, met Apple als producent van e-readers en tablets, en met IBM als verschaffer van data-opslag. Met een vermogen van meer dan 27 miljard dollar is de 49-jarige Bezos, die bekendstaat om zijn bulderende lach, de op achttien na rijkste man ter wereld.
nieuws
Nominaties FT & Goldman Sachs Business Book of the Year
Justin van Lopik 27 september 2013 De nominaties voor de FT & Goldman Sachs Business Book of the Year Award, een belangrijke internationale prijs voor businessboeken, zijn bekendgemaakt. De prijs, waar voor de winnaar een geldbedrag van £30,000 aan verbonden is, gaat naar het boek dat het meest boeiende en fascinerende inzicht geeft in moderne business issues.
nieuws
Spiegels van het leven
Bertrand Weegenaar 11 september 2013 Biografieën. Wie is er niet gek op. Op het gebied van management beland je al snel in de levens van grote leiders, zoals dat van Steve Jobs of dat van Rockefeller (Titan). De Nederlandse tycoon van dit moment is Joop van den Ende. En ook de ‘powerhouses’ worden onder de loep genomen, zo is de biografie van de hand van Charles den Tex van de familie Fentener van Vlissingen inmiddels afgeleverd.
Alle interviews en artikelen (10)

Over Brad Stone

Brad Stone is journalist voor Bloomberg Business-week. Hij schreef eerder voor Newsweek en The New York Times en publiceerde het boek 'Gearheads'.

Andere boeken door Brad Stone

Inhoudsopgave

Proloog

Deel 1: Vertrouwen
1. House of Quants
2. Het boek van Bezos
3. Koortsdromen
4. Milliravi

Deel 2: Literaire invloeden
5. Rocket boy
6. Chaostheorie
7. Een technologiebedrijf, geen winkel
8. Fiona

Deel 3: Zendeling of huurling?
9. Lift-off!
10. Nuttige overtuigingen
11. Het rijk van het vraagteken

Dankwoord
Jeffs leeslijst
Noten
Register

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mr. Amazon