Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Blokker

Hoe het imperium de familie ontglipt

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789026341212
Verkooppositie 5349Hoogste positie: 245
Direct te downloaden

Samenvatting

In 'Blokker' belichten Teri van der Heijden en Barbara Rijlaarsdam het gesloten familiebedrijf achter de Blokker-winkels. Wat ging er mis binnen het bedrijf en in de familie?

Na drie opeenvolgende jaren van miljoenenverliezen heeft Blokker Holding zijn imperium moeten ontmantelen. Leen Bakker, Xenos, Big Bazar, Intertoys – alle formules worden verkocht. Alleen Blokker, waar het in 1896 allemaal mee begon, blijft over. Maar ook die winkelketen lijdt aanzienlijke verliezen.

Financieel journalisten Teri van der Heijden en Barbara Rijlaarsdam reconstrueren in Blokker stap voor stap de neergang van de grootste huishoudwinkel van Nederland. Ze spraken met tientallen betrokkenen en konden evenzoveel interne documenten inzien, waardoor zij een unieke inkijk kunnen geven in het vermaarde Blokker-concern.

'Als Teri en Barbara zich ergens in vastbijten, laten ze niet meer los. Uiteindelijk winnen ze (bijna) ieders vertrouwen en dringen ze door tot de kern van de zaak.' – Jochen van Barschot, chef economie NRC Handelsblad

Specificaties

ISBN13:9789026341212
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:272
Druk:1
Verschijningsdatum:23-5-2019
Hoofdrubriek:Ondernemen
ISSN:

Expertrecensies (4)

Blokker - 'Een uniek inkijkje'
Fred Rutgers | 13 juli 2018
Blokker, hoe een imperium de familie ontglipt, geschreven door Teri van der Heijden en Barbara Rijlaarsdam, is een jongensboek geschreven door twee vrouwen.
Lees verder
Blokker - 'Aanrader'
Eric van Arendonk | 9 juli 2018
Zelden kwam er nieuws uit het gesloten bolwerk van Blokker. Hoe het bij Blokker reilde en zeilde was altijd maar gissen. Nu ligt er een knap staaltje van onderzoeksjournalistiek op tafel.
Lees verder
Blokker - 'Een compleet beeld van de geschiedenis'
Frank van Kuijck | 31 mei 2018
Wat is er toch met de detailhandel in Nederland aan de hand? Eerst de teloorgang van V&D. De verkoop aan private equity van HEMA. En nu Blokker in het nieuws.
Lees verder
Blokker - Hoe het imperium de familie ontglipt
Annemiek Sierhuis | 7 mei 2018
De afbeelding op de voorkant van ‘Blokker - Hoe het imperium de familie ontglipt' is zeer passend met een gebroken boerenbont bord op oranje achtergrond en de ondertitel is zeer goed gekozen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Teri van der Heijden

Teri van der Heijden (1987) is journalist. Ze werkt sinds 2013 voor NRC Handelsblad. Ze schreef spraakmakende verhalen over ABN AMRO, deed verslag van verschillende grote faillissementen en de overnamestrijd om Telegraaf Media Groep. In 2015 werd ze genomineerd voor de Citi Journalistic Excellence Award.

Andere boeken door Teri van der Heijden

Over Barbara Rijlaarsdam

Barbara Rijlaarsdam (1985) is journalist. Ze werkt sinds 2007 voor NRC Handelsblad en schrijft sinds 2011 voor het economiekatern over de Nederlandse detailhandel. Aandachtsgebieden zijn zieltogende winkelbedrijven en faillissementen in de retail.

Andere boeken door Barbara Rijlaarsdam

Inhoudsopgave

Overzicht Blokker Holding
Stamboom familie Blokker

Proloog

1. De broers
2. De onbetwiste leider
3. 'De moderne tijd'
4. De opvolger
5. De neef
6. De generatiekloof
7. De buitenstaander
8. 'De radicale transformatie'
9. De consultants

Epiloog

Verantwoording

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Blokker