Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ondernemers in het wild

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2024 9789044644890
Verkooppositie 2137Hoogste positie: 2137
Direct te downloaden

Samenvatting

Een witte directie die beslist wat er met Afrikaans grondgebied gebeurt: is dat nog van deze tijd?

African Parks geldt als hét succesnummer binnen de natuurbescherming. De organisatie, opgericht door Paul Fentener van Vlissingen en trouw gesteund door de Postcode Loterij, heeft in meer dan twintig Afrikaanse natuurgebieden het volledige gezag overgenomen van de staat. Ze beheert een oppervlak vergelijkbaar met Groot-Brittannië, met steun van westerse regeringen, de Europese Unie en filantropische miljardairs.

Maar is het nog van deze tijd, een witte directie die beslist wat er in Afrika gebeurt? En werkt de militaire aanpak van African Parks niet averechts? Veel omwonenden zijn ontevreden over het meedogenloze optreden van de rangers.

Na zijn prijswinnende 'Heineken in Afrika' komt journalist Olivier van Beemen opnieuw met een onthullend en vlot geschreven boek. Hij deed drie jaar onderzoek, sprak met bijna driehonderd bronnen en reisde naar zes landen. Hij liet zich niet afschrikken door vier dagen gevangenschap en een beschuldiging van spionage in Benin, gevolgd door deportatie, en evenmin door de hardnekkige tegenwerking van African Parks zelf.

Specificaties

ISBN13:9789044644890
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:316
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:19-4-2024
ISSN:

Lezersrecensies

1.0 van de 5
1 stem
0
0
0
0
1

Over Olivier van Beemen

Olivier van Beemen (1979) is schrijver en journalist. Hij was jarenlang werkzaam als correspondent in Parijs voor onder meer Elsevier en Het Financieele Dagblad en schreef daarover het veelgeprezen boek 'In Parijs'.

Andere boeken door Olivier van Beemen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ondernemers in het wild