Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Elon Musk

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789000381616
Voormalig top 100Totaal 7 dagen
Verkooppositie 5441Hoogste positie: 85
Direct te downloaden

Samenvatting

BIOGRAFIE ELON MUSK VAN BESTSELLERAUTEUR WALTER ISAACSON

Bestsellerauteur Walter Isaacson vertelt in deze biografie het verrassend intieme verhaal van een van de meest fascinerende en controversiële ondernemers van deze tijd: Elon Musk. Een baanbrekende pionier die de wereld naar het tijdperk van elektrische voertuigen, private ruimtevaart en kunstmatige intelligentie heeft geleid. O, en hij heeft Twitter overgenomen.

Toen Elon Musk als kind in Zuid-Afrika woonde, werd hij regelmatig in elkaar geslagen door pesters. Op een dag werd hij door een groepje van een betonnen trap geduwd en daarna getrapt tot zijn gezicht bol en gezwollen was. Hij lag een week in het ziekenhuis. Maar de lichamelijke littekens waren niets vergeleken met de emotionele schade die werd toegebracht door zijn vader, een ingenieur, schoft en charismatische fantast.

Zijn vaders invloed op zijn mentale gesteldheid bleef aanhouden. Hij veranderde in een stoere maar kwetsbare, soms zelfs kinderlijke volwassene, vatbaar voor Jekyll-and-Hyde-achtige stemmingswisselingen en met een extreem hoge tolerantie voor risico’s, een hunkering naar drama, buitenproportionele doelen en een manische intensiteit die soms hard en destructief is.

In het begin van 2022 – een jaar nadat zijn bedrijf SpaceX 31 succesvolle raketlanceringen deed, Tesla bijna een miljoen auto’s verkocht en hij de rijkste man op aarde werd – sprak Musk berouwvol over zijn drang om drama te creëren. Ik moet mijn manier van denken weg krijgen van de crisismodus waarin ze de afgelopen veertien jaar, of eigenlijk al mijn hele leven, stond, zei hij.

Het was een weemoedige uitspraak, geen goed voornemen. En ondertussen kocht hij toch stiekem aandelen van Twitter, ’s werelds grootste speeltuin. Wanneer hij in een diep dal zat, bracht dat hem telkens weer terug naar de pesterijen in de speeltuin. Nu had hij de kans om zelf de baas van de speeltuin te zijn.

Isaacson volgde Musk twee jaar lang. Hij woonde zijn vergaderingen bij, liep samen met hem door zijn fabrieken en spendeerde uren aan interviews met hem, zijn familie, vrienden, collega’s en vijanden. Het resultaat is een onthullend verhaal van binnenuit, vol met fantastische anekdotes over triomf en beroering, dat maar één vraag doet oplaaien: zijn de demonen die Musk drijven ook hetgeen wat nodig is voor innovatie en vooruitgang?

Specificaties

ISBN13:9789000381616
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:720
Druk:1
Verschijningsdatum:21-8-2023
Hoofdrubriek:Ondernemen
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Elon Musk - ‘Deze biografie steekt er met kop en schouders bovenuit’
Elly Stroo Cloeck | 12 oktober 2023
Elon Musk is één van de invloedrijkste mensen ter wereld en er wordt veel, heel veel over hem geschreven. Maar vast niet allemaal door ervaren biografen die twee jaar lang met hem ‘meeliepen’ en een enorme lijst familie, vrienden en zakenrelaties interviewden, naast Musk zelf, natuurlijk. Walter Isaacson deed dat wel, en het resultaat is deze uitstekende biografie ‘Elon Musk’ uit 2023.
Lees verder
recensie
Elon Musk - ‘Boeiend boek over een bevlogen ondernemer’
Rudy Kor | 4 oktober 2023
In ‘Elon Musk’ beschrijft Walter Isaacson het leven van de in 1971 geboren Elon Musk. Het bevat vele voorbeelden van risicovolle innovaties en van Musks onvoorspelbare leiderschap. Daarnaast heeft Isaacson aandacht voor privégedoe, zoals zijn traumatische jeugd, de vele huwelijksperikelen en de vader-zoon trauma’s. Er rijst een beeld van een man die enerzijds strategisch denkt en die zich anderzijds met elk detail bemoeit.
Lees verder
recensie
Elon Musk - Kroon op Isaacsons werk
Bertrand Weegenaar | 27 september 2023
Met de publicatie van de biografie Elon Musk heeft Walter Isaacson een kroon op zijn werk gezet. Isaacson is een zeer gerespecteerde biograaf die wereldwijd bekendheid kreeg door zijn onthullende biografie van Steve Jobs in 2011.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Harvest - Isaacsons biografie van Musk en Misbelief van Dan Ariely
Jeroen Ansink 26 oktober 2023 Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? ‘Onze man in de VS’ Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York. In deze aflevering Walter Isaacsons nieuwe biografie van Musk en Misbelief van Dan Ariely.

Over Walter Isaacson

Walter Isaacson is hoogleraar geschiedenis aan Tulane University en bekend als auteur van meerdere biografieën die alom worden geprezen. Hij schreef biografieën over onder anderen Steve Jobs, Albert Einstein en Leonardo da Vinci. Daarnaast was hij CEO van het Aspen Institute, chairman van CNN en hoofdredacteur van Time.

Andere boeken door Walter Isaacson

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Elon Musk