Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Leve de ZZP'er

Nooit meer loonslaaf

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789045312224
Niet meer leverbaar.

Samenvatting

Vroeger 'werkten ze voor zichzelf'. Tegenwoordig heten ze zzp'ers: zelfstandigen zonder personeel. Het is een leger dat groeit. Aan de ene kant heb je de loonslaaf die merkt dat hij als 'bedrijf' voor hetzelfde werk veel meer kan verdienen dan wanneer hij op de payroll blijft staan. Dat is een groep die uit overtuiging kiest voor het ondernemerschap.

Aan de andere kant staat een veel grotere groep. Ex-werknemers of starters of herintreders op de arbeidsmarkt die er niet in slagen ergens op een loonlijst te komen en dan uit arren moede maar besluiten zzp'er te worden. Geboren ondernemers? Nou eh...

Jan Dijkgraaf werkte als journalist, redactiechef en hoofdredacteur bij onder meer het Rotterdams Nieuwsblad, de Haagsche Courant, Panorama, Metro, Management Team en HP/De Tijd in loondienst, maar was tussendoor en is ook nu weer zzp'er. Al zal hij dat woord zelf nooit gebruiken. 'Ik schrijf en praat voor geld - en voor de lol', zegt hij. In 'Leve de zzp'er' probeert hij zijn soortgenoten zo ver te krijgen dat ze ook wat luchtiger naar de materie gaan kijken. En intussen wordt de lezer - natuurlijk - bestookt met honderden tips.

- Haal altijd, maar dan ook altijd, de deadline
- Spaar geen voetbalplaatjes, maar bonnetjes
- Ga liever werken dan netwerken
- Wees nooit goedkoper dan de loodgieter
- Maak u niet afhankelijk van één grote klant

Specificaties

ISBN13:9789045312224
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:152
Druk:1
Verschijningsdatum:20-7-2011
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan
ISSN:

Expertrecensies (1)

Leve de ZZP'er
Ruud de Jong | 18 mei 2012
Menig startende ondernemer gaat nog onvoldoende voorbereid aan de slag. Jan Dijkgraaf brengt de risico's daarvan grotendeels in kaart en lardeert deze met leuke, vrij korte praktijk verhalen. 'Leve de zzp'er' is een aanrader voor de jonge of oudere ambitieuze starter in deze tijd met een groeiend aantal zzp'ers.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jan Dijkgraaf

Jan Dijkgraaf is al zijn hele werkzame leven bezig met het omhoog houden van honderd ballen tegelijk. Hij werkte als verslaggever (onder meer bij Panorama), hoofdredacteur (onder meer bij Metro, Management Team, HP/De Tijd en PowNed), radiopresentator (Echte Jannen), is vader, echtgenoot, voetbalscheidsrechter en spreker, columnist (onder meer bij Sp!ts en Men's Health) en schrijver van cadeau- en managementboeken. Zijn (spreekwoordelijke) middelvinger heeft hem weer baas over zijn eigen tijd gemaakt.

Andere boeken door Jan Dijkgraaf

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leve de ZZP'er