Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Timemanagement volgens Covey

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2010 9789047004912
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

COVEY-LEESWIJZER

Werkt u zich een slag in de rondte en verkeert u toch constant in tijdnood? Vragen vrienden en familie uw aandacht, terwijl u nauwelijks aan uzelf toekomt? Dat kan anders. Niet met tips of 'handige' trucjes die niets aan de kern van het probleem veranderen, maar door middel van een heldere methode gebaseerd op principes.

'Timemanagement volgens Covey' laat zien hoe het komt dat we de prioriteiten in ons leven toch maar zo zelden op de eerste plaats laten komen - en hoe we dat kunnen veranderen. Focus op wat echt belangrijk is, breng werk en privéleven in balans en leer afgewogen keuzes maken. Timemanagement: geen kwestie van tijd maar van prioriteit.

Specificaties

ISBN13:9789047004912
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:3-11-2011
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Timemanagement volgens Covey
Joost van Driessen | 16 juni 2011
Niet veel mensen wensen op hun sterfbed dat ze meer tijd aan hun werk besteed hadden. Moeten we de druk van het werk dan maar negeren en al onze tijd op belangrijke dingen richten? Er zijn maar weinig mensen die zich dat kunnen veroorloven. Daarom moet je zorgen dat het werk leuk is. Dat heeft natuurlijk met werkinhoud te maken, maar zeker ook met timemanagement. Daar gaat het boek 'Timemanagement volgens Covey' van Roger en Rebecca Merrill over.
Lees verder
recensie
Timemanagement volgens Covey
Jan Jacob Bos | 12 april 2011
Komt u altijd tijd tekort? En heeft u al vaak geprobeerd iets te doen aan time management zonder dat dat echt blijvende resultaten opleverde? Dat komt omdat de meeste time management-methoden eerste of tweede, soms zelfs derde generatie time management beschrijven. Dat gaat dan meestal niet verder dan plannen en prioriteiten stellen. Stephen Covey beschrijft de vierde generatie: niet alleen de dingen goed doen, maar vooral ook de goede dingen doen.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

nieuws
De schade die de laatkomer aanricht
Ger Post 22 juli 2015 Elk kantoor heeft er een, degene die altijd te laat is. En die richt daarmee flinke schade aan.
nieuws
Stephen Covey in je telefoon
Ger Post 30 september 2014 Tips om stress en depressie te managen komen nu ook van uitgerekend het toestel dat stress en depressie veroorzaakt. ‘Voer eens een gesprek.’

Over Stephen Covey

Stephen Covey is overleden op 16 juli 2012. Covey was directeur bij het Covey Leadership Center in Utah en hij wordt gezien als bijzondere managementauteur met verdiende goeroestatus. Natuurlijk is hij voor iedereen de auteur van 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' (proactief, doelgericht, prioriteiten stellend, synergie zoekend, empathisch, winst uit diversiteit halend, en rust nemend) en zal dat vermoedelijk ook wel blijven. Niet dat Covey daarmee tekort wordt gedaan, gelet op het telkens terugkerende thema 'effective', maar wel dat een ander belangrijk thema wat ondersneeuwt. En dat is menselijkheid. Covey spreekt in dit verband van 'het derde alternatief', niet geheel toevallig ook de titel van zijn laatste boek. Niet vechten, ook niet vluchten, maar zoeken naar een gezamenlijke oplossing. En die vind je door synergie, empathie en bescheidenheid te combineren. In zijn eigen woorden: 'Bij conflicten zijn we gewend om te denken in termen van “mijn versus jouw”. Mijn team is goed, het jouwe is slecht. Wie op deze manier denkt, ziet maar twee alternatieven voor een oplossing. Maar je kunt ook kijken of er een uitkomst mogelijk is die beter is dan beide opties, en ons allebei naar een hoger plan tilt. Met zo'n derde alternatief kunnen we niet alleen problemen oplossen, maar ook de toekomst transformeren.' Waarmee succes, toch de rode draad in zijn werk, naar een hoger plan wordt getild. En wel van persoonlijk naar gemeenschappelijk niveau. Succes als resultaat van een gemeenschappelijke oplossing.

Andere boeken door Stephen Covey

Inhoudsopgave

Inleiding
Als slimmer en sneller werken niet meer helpt

1. De klok en het kompas
2. Verslaafd aan urgentie
3. Principes
4. Principes
5. Wederzijdse afhankelijkheid
6. De verschillende rollen in uw leven
7. Het weekperspectief
8. De week evalueren
9. Van timemanagement naar persoonlijk leiderschap

Bijlage Oefenopdrachten

Register

De FranklinCovey-organisatie

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Timemanagement volgens Covey