Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De kunst van het ongelukkig zijn

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789401464543
Direct te downloaden

Samenvatting

Onze samenleving is er een geworden van de hoogste pieken, van het steeds beter, verder en hoger. Wat erger is: we staan er bijna niet meer bij stil dat die pieken de laagtes niet opvullen. We zien geen onderscheid tussen wat ons heel even gelukkig maakt en wat het leven echt zin geeft.

Maar hoe kunnen we dat onderscheid weer leren maken, als we niet kunnen rekenen op likes of online populariteit? Wat kunnen we winnen uit een meer eerlijke omgang met de ups en downs van het leven, en met elkaar? En wat betekent dat eigenlijk precies, 'gelukkig zijn'?

In 'De kunst van het ongelukkig zijn' gaat Dirk De Wachter in op grote vraagstukken in onze maatschappij die ons leven bepalen, sturen of veranderen, maar die ons vooral in contact brengen met de ander of met onszelf. Vanuit een constante verwondering leert het ons om na te denken over wat gelukkig zijn echt kan betekenen.

Specificaties

ISBN13:9789401464543
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:144
Uitgever:LannooCampus
Druk:1
Verschijningsdatum:25-9-2019
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (2)

De kunst van het ongelukkig zijn - 'Bevat parels van troost en relativering'
Sippy van Akker | 21 januari 2020
In no time las ik het essay De kunst van het ongelukkig zijn van de Vlaamse psychiater Dirk De Wachter uit. Het boek bevat de nodige levenswijsheid, relativering en ook maatschappijkritiek.
Lees verder
De kunst van het ongelukkig zijn - Een parel over de vragen van het leven
Ruerdje van Mierlo | 21 november 2019
Dirk De Wachter heeft een parel van een boekje geschreven over de grote vragen van het leven. In amper 100 bladzijden geeft hij inzicht in: wat is geluk, wat is ongeluk en wat geeft zin aan het leven? Het is goed onderbouwd maar toch hartverwarmend in zijn eenvoud en bij vlagen bijna poëtisch in taalgebruik.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Dirk De Wachter

Dirk De Wachter is psychiater-psychotherapeut en diensthoofd systeem- en gezinstherapie aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van de K.U.Leuven, campus Kortenberg. Hij is opleider en supervisor in de gezinstherapie in verschillende centra in binnen- en buitenland.

Andere boeken door Dirk De Wachter

Inhoudsopgave

Deel 1 Geluk?
Deel 2 Ongeluk?
Deel 3 Zin...

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kunst van het ongelukkig zijn