Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Rebels

Het verzet van 75-plussers

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789464341058
Verkooppositie 3269Hoogste positie: 3269
Direct te downloaden

Samenvatting

Oude mensen willen vooral lekker rusten. Het liefst zitten ze in hun luie stoel voor tv met een dekentje over hun benen. Dagelijkse beslommeringen geven ze zoveel mogelijk uit handen en een uitgesproken mening hebben ze al lang niet meer. Maar is dat wel zo? De meeste 75-plussers ergeren zich te pletter aan de manier waarop hun generatie wordt voorgesteld, behandeld en genegeerd.

‘Genoeg,’ zeggen de twaalf rebellen in dit boek, ‘wij pikken dit niet langer.’ Elk op hun eigen manier verzetten ze zich tegen betutteling, doen ze er alles aan om gehoord te worden en vertikken ze het om oud te worden. Zo blijft Nadia koppig solliciteren, gaat Monika vol vuur betogen, doet Mohamed er alles aan om vooroordelen te doorprikken en bestookt Erik het stadsbestuur met klachtenbrieven.

Mijn leeftijdgenoten zouden massaal in opstand moeten komen tegen de banken. We zijn met velen én we hebben geld. – Leo De Beul (84)

Het allerergste is het vreselijke woordje “nog”. Dan zeggen ze dat ik er nog goed uitzie of me nog goed kan concentreren. Alsof dat op mijn leeftijd een verdienste is.'' – Greta (77)

Specificaties

ISBN13:9789464341058
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:194
Druk:1
Verschijningsdatum:21-10-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ann Peuteman

Ann Peuteman (1973) studeerde Germaanse Filologie aan de UGent. Ze is journaliste bij Knack en schrijft er ook de column De Zoetzure dinsdag. Eerder publiceerde ze Uitgesproken (2008) en Voelt ú zich wel goed, dokter? (2014). In 2019 verscheen bij Vrijdag haar veelgeprezen boek Grijsgedraaid. Waarom we bang moeten zijn om oud te worden over hoe we heden ten dage in Vlaanderen oudere mensen alles uit handen nemen wat het leven leuk maakt. In dezelfde stijl schreef ze in 2020 ook een boek over hoe we woonzorgcentra aangenamer kunnen maken: Verplant. Waarom het heerlijk wonen kan zijn in het rusthuis. Haar derde boek, Oudstrijders. Leren van rebellen op leeftijd, verschijnt in de zomer van 2022. 

Andere boeken door Ann Peuteman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Rebels