Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

André de Waal over High Performance Organizations (Management Topics)

De heilige graal van management

Luisterboek Nederlands 2007 9789077387443
Niet leverbaar.

Samenvatting

Beloningen, reorganisaties of strategieveranderingen als middel om een organisatie te verbeteren, worden zwaar overschat, zo concludeert André de Waal op basis van grootschalig onderzoek naar het fenomeen 'High Performance Organizations' (HPO's). Wat wel werkt zijn kwaliteit van management, een open cultuur, het vizier op de lange termijn, onderscheidend vermogen en hoge kwaliteit van medewerkers.

Naast beloning, reorganiseren en strategie blijken opmerkelijk genoeg ook communicatie, ICT & competentiemanagement en leiderschap niet bij te dragen aan een betere performance van de organisatie. De uitkomsten van dit onderzoek geven bedrijven en instellingen inzicht in hoe succesvoller om te gaan met actuele uitdagingen, zoals het aantrekken en behouden van talent, fusies en overnames en innovatie.

Dat het belangrijk is om een HPO te worden, blijkt uit onderzoek: omzet, winst, 'return on investment' (ROI) en aandeelhouderswaarde zijn hoger. Verder realiseren HPO's een hogere klanttevredenheid, zijn werknemers loyaler en is de kwaliteit van producten en diensten beter. En dat over langere tijd gemeten!

Specificaties

ISBN13:9789077387443
Taal:Nederlands
Bindwijze:luisterboek
Aantal pagina's:58
Druk:1
Verschijningsdatum:28-12-2007
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
5 stemmen
3
1
0
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

nieuws
HPO: harde zachte succesfactoren
Pierre Pieterse 29 november 2007 Beloningen, reorganisaties en strategieveranderingen als middel om een organisatie te verbeteren worden zwaar overschat. Dat concludeert André de Waal (Center for Organizational Performance) op basis van grootschalige onderzoek naar het fenomeen ‘High Performance Organizations’. In de nieuwste Management Topic HPO. De heilige graal van management kunt u luisteren naar de resultaten van dit onderzoek.
nieuws
Zachte waarden als harde succesfactoren
Pierre Pieterse 29 juni 2007 Beloningen, reorganisaties en strategieveranderingen als middel om een organisatie te verbeteren worden zwaar overschat. Dat stelt André de Waal, verbonden aan het Center for Organizational Performance en auteur van talrijke boeken en artikelen over prestatiemanagement, waaronder het toonaangevende Strategic Performance Management, op basis zijn grootschalige onderzoek naar het fenomeen ‘High Performance Organizations’.

Over André de Waal

Dr. André A. de Waal MBA is managing partner en academisch directeur van het HPO Center, een organisatie die wereldwijd onderzoek doet naar de kenmerken van high performance organisaties, en partner van het Finance Function Research & Development Center, een organisatie die zich specifiek richt op het versterken van financiële functies. Hiervoor heeft hij zeventien jaar als organisatieadviseur en vennoot gewerkt bij Arthur Andersen en Holland Consulting Group, en veertien jaar als professor Organizational Effectiveness aan de Maastricht School of Management. Hij is ook gastdocent (geweest) aan de Vrije Universiteit Amsterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, de Universiteit van Amsterdam en Cranfield University UK. André heeft een MSc in Scheikunde van de Leiden Universiteit, een MBA van Northeastern University Boston, en een Ph.D. in Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam. In april 2002 is André aan de Vrije Universiteit van Amsterdam gepromoveerd op het onderwerp van de gedragsaspecten die belangrijk zijn voor een succesvolle invoering en gebruik van prestatiemanagementsystemen. Hij geeft les en doet projecten op het gebied van high performance organisaties en prestatiemanagement in landen als China, Vietnam, Bangladesh, Mongolië, Nepal, Peru, Ecuador, Suriname, Verenigde Staten, U.K., Italië, België, Polen, Saudi-Arabië, Jemen, Verenigde Arabische Emiraten, Palestina, Zuid-Afrika, Namibië, Tanzania en Zambia. André is door Managementboek.nl geselecteerd als een van 'Hollandse Meesters in Management', tien mensen die het managementdenken in Nederland het meest hebben beïnvloed tijdens het laatste decennium. Vooral zijn onderzoek naar de kenmerken van high performance organisaties trekt (internationaal) aandacht. André heeft inmiddels ruim 450 artikelen en 35 boeken op de gebieden van prestatiemanagement en organisatieverbetering op zijn naam staan, waaronder de bestseller 'Hoe Bouw Je Een High Performance Organisatie?' (Van Duuren Management, 2013), 'Power of Performance Management, How Leading Companies Create Sustained Value' (John Wiley & Sons, 2001), 'Quest for Balance, the human element in performance management systems' (John Wiley & Sons, 2002), 'Strategic Performance Management, A Managerial and Behavioural Approach, 2nd edition' (Palgrave MacMillan, 2013) en 'What Makes A High Performance Organization, Five Validated Factors Of Competitive Performance That Apply Worldwide' (Global Professional Publishing, 2012). Website: www.hpocenter.nl

Andere boeken door André de Waal

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Feiten en cijfers
3. De excellerende organisatie
4. Wat is een HPO en wat levert het op?
5. HPO factor 1: Kwaliteit van management
6. HPO factor 2: Openheid en actiegerichtheid
7. HPO factor 3: Langetermijn oriëntatie
8. HPO factor 4: Continue verbetering en vernieuwing
9. HPO factor 5: Kwaliteit van medewerkers
10. De som der delen
11. HPO in de praktijk
12. Conclusie

Speelduur: ± 69 minuten. Inclusief pdf met de integrale tekst.

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        André de Waal over High Performance Organizations (Management Topics)