Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Hoe bouw je een High Performance Organisatie?

De vijf universele factoren van excellent presteren

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 1e druk 9789089651723
10
Voormalig top 10Totaal 50 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 5265Hoogste positie: 3
Direct te downloaden

Samenvatting

Houd u niet langer bezig met wat u denkt dat werkt, of wat u vindt dat zou moeten werken. Als hedendaagse manager kunt u zich beter concentreren op datgene wat werkelijk bijdraagt aan het bereiken van uw doelstellingen. André de Waal ontdekte en analyseerde op wetenschappelijke wijze wat er aantoonbaar toe doet in iedere soort organisatie, wereldwijd, in alle sectoren.

'Hoe bouw je een High Performance Organisatie' beschrijft het bewezen HPO-raamwerk dat bestaat uit de vijf universele factoren waar u op moet focussen om uw organisatie te veranderen in een High Performance Organization (HPO):
- kwaliteit van management;
- openheid en actiegerichtheid;
- langetermijngerichtheid;
- continue verbetering en vernieuwing;
- kwaliteit van medewerkers.

Het HPO-raamwerk is het resultaat van jarenlang internationaal onderzoek naar de succesfactoren van HPO's. In dit boek geeft André de Waal veel praktijkvoorbeelden uit verschillende sectoren, zoals finance, detailhandel, industrie, ICT, hoger onderwijs en overheid. Inclusief interviews met HPO-leiders bij Microsoft, SABMiller, Svenska Handelsbanken, HP, Tata Steel, Ziggo, Unilever en KLM. Het HPO-raamwerk wordt inmiddels wereldwijd bij meer dan 2000 organisaties toegepast.

Specificaties

ISBN13:9789089651723
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:334
Druk:1
Verschijningsdatum:23-3-2013
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Hoe bouw je een High Performance Organisatie?
Sietse Rauwerdink | 25 juni 2013
'Hoe bouw je een High Performance Organisatie?' door André de Waal is aan de ene kant een on-Nederlands goede toevoeging aan de organisatiewetenschap. Aan de andere kant had De Waal af en toe een iets zelfkritischer pen kunnen hanteren.
Lees verder
recensie
Hoe bouw je een High Performance Organisatie?
Henk den Uijl | 11 april 2013
André de Waal geeft u in 'What makes a high performance organization' vijf handvatten en een heleboel praktijkvoorbeelden om inspiratie op te doen om uw organisatie om te toveren tot een High Performance Organization. Uit het onderzoek dat De Waal heeft gedaan blijkt dat niet strategie of inhoud uw organisatie significant vooruit stuwen, maar uw managementvaardigheden. De vijf vaardigheden of aspecten zijn management quality, employee quality, openness & action orientation, long-term orientation en continued improvement & renewal. De vraag voor de manager bij deze vijf elementen is steeds: hoe zorg ik er voor dat mijn organisatie in dit raamwerk past?
Lees verder
recensie
Hoe bouw je een High Performance Organisatie?
Ellen Boonen | 4 april 2013
De Waal bouwt in 'Hoe bouw je een High Performance Organisatie' voort op zijn eerdere boek Maak van je bedrijf een toporganisatie Beschreef hij de succesfactoren in die uitgave op een meer populaire wijze door middel van een interview met een leider van een HPO-organisatie, in dit nieuwe boek werkt hij de wetenschappelijke onderbouwing van de HPO-visie meer formeel uit, aangevuld met voorbeelden van succesvolle HPO-transities. Sinds 2006 hebben al meer dan 2000 organisaties ermee gewerkt. De Waal stelt dat het HPO-raamwerk de enige verbeteringsmethode is die wetenschappelijk onderbouwd is en die organisaties daadwerkelijk kan helpen om beter te presteren. Is dit het zoveelste managementboek in de boekenkast of is dit boek echt hanteerbaar als 'almanak' voor de (top)manager?
Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
9 stemmen
7
1
1
0
0

Interviews en artikelen (4)

interview
Andre de Waal bouwt door aan zijn High Performance-onderzoek
Paul Groothengel 26 augustus 2013 Na jaren van onderzoek heeft André de Waal zijn HPO-bouwwerk voltooid. Met als daverend slotakkoord de publicatie, dit voorjaar, van Hoe bouw je een High Performance Organisatie? De vijf universele factoren van excellent presteren. Reden voor een gesprek over ondermeer HPO-pijlers en -kenmerken, over excelleren versus aanmodderen, en de fout van te veel ambitie: ‘Veel organisaties gaan nat op de kant van de processen, vooral omdat ze veel te veel projecten doen.’
nieuws
Beter Performance Management
Nienke van Oeveren 21 mei 2013 Uit frustratie begon hij met HPO. Inmiddels is André de Waal dé man op het gebied van High Performance Organisaties. Rond de verschijning van zijn nieuwste boek Hoe bouw je een High Performance Organisatie? dan ook het boekevent Performance Management aan de hand van vier boeken over dit onderwerp. De mensen, processen en leider blijven cruciaal bij het worden van een goed presterende organisatie.
interview
André de Waal: ‘Dit is het belangrijkste boek dat ik heb geschreven’
Ronald Buitenhuis 20 maart 2013 Wordt het nieuwe boek Hoe bouw je een High Performance Organisatie? (What Makes a High Performance Organization) eindelijk de langverwachte wereldwijde doorbraak van André de Waal? Zijn ideeën over de HPO hebben alles in zich om een tweede, maar dan meer door de wetenschap ondersteunde en dus betere, In Search of Excellence (Excellente ondernemingen, Tom Peters) of Good to Great (Jim Collins) te worden. ‘Tot op heden zijn er nog geen gaten in het HPO-raamwerk geschoten.’
nieuws
Nieuwe boeken (2): Meer! Beter! Effectiever!
Hans van der Klis 5 maart 2013 We willen altijd maar beter, slimmer, effectiever. Wie het over organiseren heeft, heeft het meteen ook over presteren. De beste manier om dat te doen? Je kunt een voorbeeld nemen aan een toporkest, aan de Belgen, je kunt een high performance organisatie bouwen of je kunt helemaal niets doen, krijgen we dit voorjaar van managementboekenauteurs te horen.

Over André de Waal

Dr. André A. de Waal MBA is managing partner en academisch directeur van het HPO Center, een organisatie die wereldwijd onderzoek doet naar de kenmerken van high performance organisaties, en partner van het Finance Function Research & Development Center, een organisatie die zich specifiek richt op het versterken van financiële functies. Hiervoor heeft hij zeventien jaar als organisatieadviseur en vennoot gewerkt bij Arthur Andersen en Holland Consulting Group, en veertien jaar als professor Organizational Effectiveness aan de Maastricht School of Management. Hij is ook gastdocent (geweest) aan de Vrije Universiteit Amsterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, de Universiteit van Amsterdam en Cranfield University UK. André heeft een MSc in Scheikunde van de Leiden Universiteit, een MBA van Northeastern University Boston, en een Ph.D. in Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam. In april 2002 is André aan de Vrije Universiteit van Amsterdam gepromoveerd op het onderwerp van de gedragsaspecten die belangrijk zijn voor een succesvolle invoering en gebruik van prestatiemanagementsystemen. Hij geeft les en doet projecten op het gebied van high performance organisaties en prestatiemanagement in landen als China, Vietnam, Bangladesh, Mongolië, Nepal, Peru, Ecuador, Suriname, Verenigde Staten, U.K., Italië, België, Polen, Saudi-Arabië, Jemen, Verenigde Arabische Emiraten, Palestina, Zuid-Afrika, Namibië, Tanzania en Zambia. André is door Managementboek.nl geselecteerd als een van 'Hollandse Meesters in Management', tien mensen die het managementdenken in Nederland het meest hebben beïnvloed tijdens het laatste decennium. Vooral zijn onderzoek naar de kenmerken van high performance organisaties trekt (internationaal) aandacht. André heeft inmiddels ruim 450 artikelen en 35 boeken op de gebieden van prestatiemanagement en organisatieverbetering op zijn naam staan, waaronder de bestseller 'Hoe Bouw Je Een High Performance Organisatie?' (Van Duuren Management, 2013), 'Power of Performance Management, How Leading Companies Create Sustained Value' (John Wiley & Sons, 2001), 'Quest for Balance, the human element in performance management systems' (John Wiley & Sons, 2002), 'Strategic Performance Management, A Managerial and Behavioural Approach, 2nd edition' (Palgrave MacMillan, 2013) en 'What Makes A High Performance Organization, Five Validated Factors Of Competitive Performance That Apply Worldwide' (Global Professional Publishing, 2012). Website: www.hpocenter.nl

Andere boeken door André de Waal

Inhoudsopgave

1. Op weg naar de HPO-status
1.1 Het raamwerk voor de high performance organisatie
1.2 Definitie van de high performance organisatie
1.3 De voordelen van een HPO en het HPO-raamwerk
1.4 De opzet van dit boek

2. De basis van de HPO: wereldwijd onderzoek
2.1 Wereldwijd HPO-onderzoek
2.2 Vijf factoren van high performance
2.3 Niet-onderscheidende factoren
2.4 HPO-factoren: blijvertjes of niet?
2.5 Waarom is het HPO-raamwerk uniek?
2.6 Praktische toepassing: de HPO-diagnose

3. HPO-factor 1 Kwaliteit van management : zonder goed management geen HPO
3.1 Vertrouwen
3.2. Integriteit
3.3 Een sterk rolmodel
3.4 Snelle beslissingen
3.5 Snelle acties
3.6 Coaching
3.7 Resultaatgerichtheid
3.8 Effectiviteit
3.9 Sterk leiderschap
3.10 Zelfvertrouwen
3.11 Verantwoordelijkheid
3.12 Besluitvaardigheid met betrekking tot niet-presteerders
3.13 Reflectie: is het allemaal te veel?

4. HPO-factor 2 Openheid en actiegerichtheid : minder communicatie, meer dialoog
4.1 Dialoog
4.2 Kennis uitwisselen
4.3 Betrekken van medewerkers
4.4 Maken van fouten toestaan
4.5 Openstaan voor veranderingen
4.6 Prestatiegericht

5. HPO-factor 3 Langetermijngerichtheid : denken aan de belanghebbenden is belangrijker dan aandeelhoudersmanagement
5.1 Oriëntatie op belanghebbenden
5.2 Klantgerichtheid
5.3 Lang dienstverband
5.4 Promotie van binnen uit de organisatie
5.5 Een veilige werkomgeving

6. HPO-factor 4 Continue verbetering en vernieuwing : blijf verbeteren - en wordt daarmee daadwerkelijk innovatief
6.1 Een unieke strategie
6.2 Processen verbeteren, vereenvoudigen en op elkaar afstemmen
6.3 Prestatiemanagement
6.4 Innovatie van producten, diensten, processen en kerncompetenties

7. HPO-factor 5 Kwaliteit van medewerkers : zonder goede medewerkers kan de HPO-status nooit worden bereikt
7.1 Inspiratie
7.2 Veerkracht en flexibiliteit
7.3 Een divers en complementair medewerkersbestand
7.4 Samenwerkingsverbanden

8. Het HPO-transitieproces : zorgen dat het gebeurt
8.1 Introductiefase
8.2 De voorbereidingsfase
8.3 Uitvoeringsfase
8.4 De volhardings- en voltooiingsfase
8.5 Overzicht van de vier fasen
8.6 HPO-coaches

9. Voordelen van het HPO-raamwerk : het loont om het te gebruiken

Over de auteur en het HPO Center
Literatuurlijst
Noten
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoe bouw je een High Performance Organisatie?