Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Genadeloos

In zijn boek ‘Genadeloos’ leert Erik Bertrand Larssen hoe je nu het beste uit jezelf kunt halen door middel van mental training. En hoe hij o.a. sporters coacht en hoe hij zijn methode heeft ontwikkeld. Dus als jij meer wilt weten over Larssen en hoe zijn aanpak in elkaar steekt dan is dit echt een boek voor jou.

Brigitte Koehler | 21 juli 2015 | 2-3 minuten leestijd

‘Genadeloos’ van Erik Bertrand Larssen vormt een tweeluik met zijn boek ‘Helweek’, dat ik al eerder las. Je kunt de boeken in willekeurige volgorde lezen, en samen vormen ze de ultieme voorbereiding op het doen van een helweek. Maar waar Larssen in zijn boek ‘Helweek’ heel praktisch toewerkt naar het ultieme doel: het doen van die helweek, is het boek ‘Genadeloos’ in mijn ogen eigenlijk meer een biografie over Larssen zelf en de ontwikkeling van zijn coachingsmethode.

In ‘Genadeloos’ leer je Larssen goed kennen. Hij beschrijft hoe hij opgroeit en hoe hij zijn officiersopleiding voltooit en tot twee maal toe de toelatingstest doet. Een zeer bepalende ervaring voor Larssen en ook een waarop zijn coachingsprincipes zijn gebaseerd. Zijn belangrijkste les: Je kunt echt meer aan dan je zelf denkt.

Larssen vertelt in zijn boek hoe hij begonnen is met coachen en het gehele boek door geeft hij voorbeelden van hoe hij nu precies atleten motiveert en wat hij hen dan smst. ‘Genadeloos’ biedt wat dat betreft echt een kijkje in zijn keuken. Omdat ‘Genadeloos’ een tweeluik vormt met ‘Helweek’ ontkom ik er toch niet aan de boeken naast elkaar te leggen en te vergelijken. En ‘Genadeloos’ laat je zien wat er nu precies achter ‘Helweek’ steekt en waarop Larssen zijn principes baseert. Dit alles helpt je om zijn boek ‘Helweek’ nog beter te begrijpen en de tips nog beter te kunnen toepassen.

‘Genadeloos’ is meer een theorieboek, met achtergronden en voorbeelden over anderen terwijl ‘Helweek’ toewerkt naar een doel en je daardoor veel meer laat kijken naar jezelf. Kortgezegd leert Larssen ons dat het belangrijk is om doelen te stellen, dat je moet geloven in een goede afloop, en dat je een besluit moet nemen. Vervolgens laat hij ook zien hoe je je doel kunt bereiken, wat ervoor nodig is om jezelf op koers te houden en hoe innerlijke dialoog en visualiseren je hierbij helpen.

Larssen pretendeert niet iets nieuws te vertellen, maar hij brengt wel alles wat hij weet en waarom hij tot deze inzichten is gekomen. Hij laat zien wat hem nu heeft aangezet om te coachen en hoe jij hiermee je voordeel kunt doen. En dus hoe jij jezelf kunt helpen om de beste versie van jezelf te worden. En hoewel we niet allemáál door Larssen kunnen worden gecoacht, kunnen we wel ons voordeel doen met zijn methode.

Over Brigitte Koehler

Brigitte Koehler is gespecialiseerd in arbeidsmarktbeleid en loopbaanadvies.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden