Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

MEER Moois - Van dit boek ga je beter slapen

Een slaapverwekkend boek… Echt waar. En toch wordt dit geen negatief stukje. Integendeel. Catelijne Elzes en Deborah Freriks gaan het verschijnsel slapeloosheid te lijf.

Marjan Maandag | 24 januari 2019 | 1-2 minuten leestijd

Enerzijds degelijk onderbouwd met de resultaten van wetenschappelijk onderzoek, anderzijds vlot geschreven met persoonlijke ontboezemingen waar de humor van afspat. En niet te vergeten fraai geïllustreerd door Deborah Freriks. Maar vooral: met zeer bruikbare tips.

Het is een wijdverbreid probleem: slecht slapen. Of het nu gaat om moeilijk inslapen of om het wakker liggen in de nachtelijke ochtenduren, mensen van alle leeftijden, merendeels vrouwen, hebben er last van. Duidelijke en algemeen aanwijsbare oorzaken zijn er niet. Suggesties om er vanaf te komen des te meer. Maar, zoals Elzes en Freriks terecht zeggen, de overbekende beker warme melk helpt vaak niet.

Als je dit boek uit hebt, weet je één ding zeker: je bent niet de enige. En belangrijker: je beschikt over een arsenaal aan mogelijkheden die je zelf eens zou kunnen uitproberen om beter (door) te slapen. Of juist niet, als de door Elzes en Freriks beschreven ervaringen je helemaal niet aanspreken. Bespiegelingen, therapieën, interviews, vermakelijke illustraties: luchtige (en vaak heel herkenbare) teksten worden afgewisseld met doorwrochte onderzoeksresultaten. Alles gebracht op een vrijblijvende toon en zonder dwingende structuren waar zelfhulpboeken maar al te vaak onder gebukt gaan en waardoor je al afgehaakt bent voordat je de methode überhaupt helemaal hebt doorgenomen.

Een slaapverwekkend boek.

Welterusten.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden