Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
-
Inloggen
-- Inloggen
  • accountoverzicht
  • bestellingen
  • facturen betalen
  • downloadcentrum
  • summaries
  • gegevens
  • nieuwsbrief
  • partnerprogramma
  • financieel
  • inloggen
  • uitloggen

Uw winkelwagen

Naar winkelwagen Verder winkelen
Managementboeken
Alle managementboeken
  • Direct naar
    • Managementboek TOP 100
    • AI-books
    • Leiderschap
    • Auteur in de spotlight
    • Online Magazine
  • Rubrieken
    • Advisering
    • Algemeen management
    • Coaching en trainen
    • Communicatie en media
    • Economie
    • Financieel management
    • Inkoop en logistiek
    • Internet en social media
    • IT-management / ICT
    • Juridisch
    • Leiderschap
    • Marketing
    • Mens en maatschappij
    • Non-profit
    • Ondernemen
    • Organisatiekunde
    • Personal finance
    • Personeelsmanagement
    • Persoonlijke effectiviteit
    • Projectmanagement
    • Psychologie
    • Reclame en verkoop
    • Strategisch management
    • Verandermanagement
    • Werk en loopbaan
Overige boeken
Alle overige boeken
  • Direct naar
    • Bestseller 60
    • Fictie TOP 20
    • Non-fictie TOP 20
    • Spanning TOP 20
    • Jeugd TOP 10
    • Culinair TOP 10
  • Rubrieken
    • Cadeauboeken
    • Computer en informatica
    • Economie
    • Filosofie
    • Flora en fauna
    • Geneeskunde
    • Geschiedenis
    • Gezondheid
    • Informatief / professioneel
    • Jeugd
    • Juridisch
    • Koken en eten
    • Kunst en cultuur
    • Literatuur en romans
    • Mens en maatschappij
    • Naslagwerken
    • Paramedisch
    • Psychologie
    • Reizen
    • Religie
    • Schoolboeken
    • Spiritualiteit
    • Sport, hobby, lifestyle
    • Thrillers en spanning
    • Wetenschap en techniek
    • Woordenboeken en taal
Interactief leren
Alle seminars & trainingen
  • Direct naar
    • Live events
    • Online training
    • AI-books
  • Online Magazine
    • Previews
    • Recensies
    • Interviews
    • Podcasts
    • Videos
  • Volg ons op
    • Spotify
    • YouTube
    • Instagram
    • Linkedin
Attenderingen
Attenderingen instellen
  • Algemeen
    • Recht op u af
    • Juridische attendering
    • Hiatensignalering juridisch
    • Seriesignalering
    • Herdruksignalering
    • Internationaal
  • Aanbevolen per ministerie
    • Algemene Zaken
    • Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
    • Buitenlandse Zaken
    • Defensie
    • Economische Zaken en Klimaat
    • Financiën
    • Infrastructuur en Waterstaat
    • Justitie en Veiligheid
    • Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
    • Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
    • Nationale Politie
    • Sociale Zaken en Werkgelegenheid
    • Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Periodieken
Alle periodieken
  • Algemeen
    • Uw periodieken
    • Verlengen / opzeggen
    • Openstaande claims
    • Bibliografische wijzigingen
    • Abonnementshouders
    • Afleveradressen
    • Referenties
    • Notities
  • Aanbevolen per ministerie
    • Algemene Zaken
    • Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
    • Buitenlandse Zaken
    • Defensie
    • Economische Zaken en Klimaat
    • Financiën
    • Infrastructuur en Waterstaat
    • Justitie en Veiligheid
    • Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
    • Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
    • Nationale Politie
    • Sociale Zaken en Werkgelegenheid
    • Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Boekseries
Alle boekseries
  • Algemeen
    • Uw serieabonnementen
    • Geadresseerden
    • Abonnementshouders
    • Afleveradressen
    • Referenties
    • Notities
  • Aanbevolen per ministerie
    • Algemene Zaken
    • Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
    • Buitenlandse Zaken
    • Defensie
    • Economische Zaken en Klimaat
    • Financiën
    • Infrastructuur en Waterstaat
    • Justitie en Veiligheid
    • Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
    • Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
    • Nationale Politie
    • Sociale Zaken en Werkgelegenheid
    • Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Nu lezen
Online Magazine
  • Direct naar
    • Recensies
    • Interviews
    • Previews
    • Opinie
    • Actueel
    • Podcasts
    • Videos
  • Lees over
    • Algemeen management
    • Coachen en trainen
    • Leiderschap
    • Marketing
    • Organisatiekunde
    • Strategisch management
    • Verandermanagement
    • meer onderwerpen...
  • Recente artikelen
010-4731397
Klantenservice
Mijn account
Mijn bestellingen
010-4731397
Boeken Koken en eten Cooking for Geeks
Cooking for Geeks
Jeff Potter

Jeff Potter has done the cubicle thing, the startup thing, and the entrepreneur thing, and through it all maintained his sanity by cooking for friends.

Meer over Jeff Potter
Jeff Potter

Cooking for Geeks

Real Science, Great Cooks, and Good Food

Paperback Engels 2015 2e druk 9781491928059
Verwachte levertijd ongeveer 16 werkdagen
51,78
In winkelwagen
 
Stel een vraag over dit boek
Samenvatting Specificaties Over de auteur Inhoudsopgave

Samenvatting

Why do we cook the way we do? Are you the innovative type, used to expressing your creativity instead of just following recipes? Do you want to learn to be a better cook or curious about the science behind what happens to food as it cooks?

More than just a cookbook, 'Cooking for Geeks' applies your curiosity to discovery, inspiration, and invention in the kitchen. Why do we bake some things at 350°F/175°C and others at 375°F/190°C? Why is medium-rare steak so popular? And just how quickly does a pizza cook if we overclock an oven to 1,000 F/540 C? Author and cooking geek Jeff Potter provides the answers to these questions and more, and offers his unique take on recipes -- from the sweet (a patent-violating chocolate chip cookie) to the savory (slow-cooked brisket).

This book is an excellent and intriguing resource for anyone who enjoys cooking or wants to experiment in the kitchen.

- Discover what type of cook you are and calibrate your tools
- Learn about the important reactions in cooking, such as protein denaturation, Maillard reactions, and caramelization, and how they impact the foods we cook
- Gain firsthand insights from interviews with researchers, food scientists, knife experts, chefs, writers, and more, including author Harold McGee, TV personality Adam Savage, and chemist Hervé This

Trefwoorden

koken   wetenschap   culinaire wetenschap   voedselchemie   technisch koken   experimenteren   creativiteit   temperatuur   kooktechnieken   eiwitdenaturatie   innovatie   maillard-reactie   karamelisatie   sous-vide   smaak   geur   moleculaire gastronomie   keukengereedschap   bakken   recepten   voedselwetenschap   chemische reacties   kalibratie   gistfermentatie   geleermiddelen   voedselveiligheid   collageenafbraak   emulsie   verdikkingsmiddelen   stoom  

Trefwoorden

Specificaties

ISBN13:9781491928059
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:488
Uitgever:O'Reilly
Druk:2
Hoofdrubriek:Koken en eten

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!
Schrijf een recensie
Lees ons recensiebeleid
Uw cijfer
?
Log in om te stemmen

Over Jeff Potter

Jeff Potter has done the cubicle thing, the startup thing, and the entrepreneur thing, and through it all maintained his sanity by cooking for friends. He studied Computer Science and Visual Art at Brown University.

Andere boeken door Jeff Potter

Bekijk alle boeken

Inhoudsopgave

U kunt van deze inhoudsopgave een PDF downloaden

Recipe index
List of labs
List of interviews
Introduction

1. Hello, Kitchen!
-How to Think Like a Geek
-Know Your Cooking Style
-How to Read a Recipe
-Fear in the Kitchen
-A Brief History of the Recipe
-Don’t Always Follow the Recipe
-A Place for Everything and Everything in Its Place
-A Dinner Party for One
-The Power of a Dinner Party
-The Basics of Kitchen Equipment

2. Taste, Smell, and Flavor
-Taste + Smell = Flavor
-Taste, the Gustatory Sense
-Inspiration by Taste Combinations
-Smell, the Olfactory Sense
-What Is Flavor?
-Inspiration by Exploration
-Inspiration by Seasonality
-Computational Flavor Inspiration

3. Time and Temperature
-Cooked = Time * Temperature
-85°F / 30°C: Average Melting Point of Fats
-104–122°F / 40–50°C: Fish and Meat Proteins Start to Denature
-140°F / 60°C: The End of the Danger Zone
-141°F / 61°C: Eggs Begin to Set
-154°F / 68°C: Collagen (Type I) Denatures
-158°F / 70°C: Vegetable Starches Break Down
-310°F / 154°C: Maillard Reactions Become Noticeable
-356°F / 180°C: Sugar Quickly Caramelizes

4. Air and Water
-Air, Hot Air, and the Power of Steam
-Water Chemistry and How It Affects Your Baking
-You Must Choose Your Flour, but Choose Wisely
-Error Tolerances in Baking
-Yeast
-Bacteria
-Baking Soda
-Baking Powder
-Egg Whites
-Egg Yolks
-Whipped Cream

5. Fun with Hardware
-High-Pressure Situations
-A Few Low-Pressure Tricks
-Sous Vide Cooking: Low-Temperature Poaching
-Making Molds
-Wet Separations
-Chilling Out with Liquid Nitrogen and Dry Ice
-Cooking with a Lot of Heat

6. Playing with Chemicals
-Food Additives
-Mixtures and Colloids
-Preservatives
-Flavorings
-Thickeners
-Gelling Agents
-Emulsifiers
-Enzymes

Index

Vaak samen gekocht

Cooking for Geeks
De waarnemer
86,78
Prijs voor beide

Anderen die dit boek kochten, kochten ook

  • Eetbare paddenstoelen
    Jens H. Petersen
    Eetbare paddenstoelen
    € 29,95
  • Handboek patisserie
    Ferrandi
    Handboek patisserie
    € 75,00
  • De onbekende belevenissen van prins Willem-Alexander
    Rodaan Al Galidi
    De onbekende belevenissen van prins Willem-Alexander
    € 11,00
  • Klaar voor de start? Hap!
    Nelleke Stegeman
    Klaar voor de start? Hap!
    € 22,00
  • Lekker snel
    Natalia Rakhorst
    Lekker snel
    € 32,50
  • De ziel van Putter
    Pauline van de Ven
    De ziel van Putter
    € 15,45

Managementboek Top 100

Bekijk de volledige Managementboek Top 100

Rubrieken

  • advisering
  • algemeen management
  • coaching en trainen
  • communicatie en media
  • economie
  • financieel management
  • inkoop en logistiek
  • internet en social media
  • it-management / ict
  • juridisch
  • leiderschap
  • marketing
  • mens en maatschappij
  • non-profit
  • ondernemen
  • organisatiekunde
  • personal finance
  • personeelsmanagement
  • persoonlijke effectiviteit
  • projectmanagement
  • psychologie
  • reclame en verkoop
  • strategisch management
  • verandermanagement
  • werk en loopbaan
Uw cookie-instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Om deze externe content te kunnen tonen is nodig dat u toestemming geeft voor het zetten van persoonlijke en marketingcookies. U kunt uw toestemming op elk moment wijzigen of intrekken. In onze cookieverklaring vindt u meer informatie.

Functionele cookies
Deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website, zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Persoonlijke en marketingcookies
Wij gebruiken cookies voor statistieken om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Zo kunnen wij onze website verbeteren. Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker.
Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Klantenservice

Over ons Contact Voorwaarden Bestellen en retourneren Lezen en luisteren Voor auteurs Recensiebeleid Partnerprogramma

Zakelijk

Zakelijke diensten Partnerprogramma Cadeaubonnen

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met relevante interviews en recensies, inspirerende events en de beste acties.
PRETTIG KENNIS MAKEN
Thuiswinkel waarborg Algemene voorwaarden Privacy Cookies Cookie instellingen Service & Contact Over ons
© 2025 Mainpress BV

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Cooking for Geeks

        Cooking for Geeks
        Jeff Potter
        /
        loader
        Recensiebeleid
        Noordhoff terugkoopgarantie

        Noordhoff koopt jouw boek terug, zonder zorgen!

        Heb je jouw boeken niet meer nodig?

        Als je jouw studieboeken gekocht hebt bij hanzestudybook.nl, kun je geselecteerde titels moeiteloos terugverkopen aan Noordhoff. Geen vragen, geen gedoe en lekker duurzaam.

        Volledige informatie op Noordhoff.nl

        AI-book

        Wat is een AI-book?

        Een AI-book is niet een boek dat geschreven is door AI maar een boek dat verrijkt is met AI. Het maakt de inhoud van een boek interactief via WhatsApp, zodat je ermee kunt chatten. Zie het als een razend slimme assistent die het boek perfect begrijpt en er alles uit onthouden heeft. Jij kunt deze assistent alles vragen. Vraag bijvoorbeeld hoe je iets kunt toepassen op jouw persoonlijke situatie, om een korte samenvatting, of wat de belangrijkste inzichten zijn. AI-books zijn alleen te gebruiken via WhatsApp, je hoeft er geen aparte app voor te installeren.
        Meer informatie over AI-books

        ?

        Geef uw beoordeling

        Cooking for Geeks

        Verwijder uw beoordeling