Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Digitaal archiveren

secretaresse Assistent wijzer

E-book Epub Nederlands 2012 9789013094305
Voormalig top 100Totaal 11 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Van alle kanten word je bestookt met e-mails, verslagen, rapporten, presentaties, nieuwsbrieven en andere soorten informatie. Bovendien komt deze informatie tot je via diverse informatiekanalen.

Hierdoor worden, meer dan tot nu toe ooit het geval is geweest, vragen actueel als:
- hoe weet je welke informatie je nodig hebt,
- hoe weet je waar je de juiste informatie kunt vinden,
- hoe verkrijg je die informatie het snelst en hoe sla je de informatie zo op dat deze altijd en overal door iedereen terug te vinden is?

Dit managen van informatie wordt meer en meer dé taak waar het secretariaat in praktische zin een centrale rol in vervult.

Het hernieuwd vormgeven van je digitale documentbeheer is meer dan het zomaar 'kopiëren' van de werkwijze die je gebruikte voor je papieren archief. Het is een groot misverstand om te denken dat digitalisering van het archiefbeheer automatisch een oplossing kan bieden voor slecht georganiseerde handmatige archieven; het automatiseren van wanorde leidt uiteindelijk slechts tot digitale ordeloosheid.

Met de aanpak zoals geschetst in deze Wijzer echter, creëer je snel een persoonsonafhankelijke structuur waarbinnen iedereen die daartoe gerechtigd is, altijd alle informatie kan vinden en opbergen. En dat binnen drie tot vier muisklikken!

Specificaties

ISBN13:9789013094305
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:none
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:88
Uitgever:Vakmedianet
Druk:1
Verschijningsdatum:31-10-2012
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Marianne Smits

Marianne H.M. Smits is als senior-adviseur & innovatiecoach dagelijks actief in het optimaliseren van werkwijzen in organisaties. Haar passie is effectief werken, digitaal archiveren en innovatie zoals Het Nieuwe Werken en het gebruik van sociale media. Daarnaast is zij al jarenlang een enthousiaste en ervaren trainer, workshopleider en auteur. Van haar hand verschenen diverse boeken bij Management Support/Kluwer en Vakmedianet, waaronder Werken in plaats van e-mailen, Effectief digitaal vergaderen, Manage uw werk; beter presteren door organiseren en Het opzetten van een secretaressepool. Regelmatig tref je artikelen van haar hand aan in populaire vaktijdschriften. Zowel haar boeken als haar artikelen kenmerken zich doordat zij als geen ander in staat is theorie aan de praktijk te koppelen. Marianne in een aantal woorden: inspirator met passie voor innovatie; effectief in digitaal werken; @nders werken (doen wat ertoe doet, plaats- en tijdonafhankelijk, Leaner); optimaliseren van huidige werkwijzen; sport(psychologie) en bovenal: mensen!

Andere boeken door Marianne Smits

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Digitaal archiveren