Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Mens

Het geheim van het zijn

Gebonden Nederlands 2008 9789022993019
Verkooppositie 2904Hoogste positie: 294
Verwachte levertijd ongeveer 3 werkdagen

Samenvatting

Iedereen wil gelukkig zijn. En we doen er alles aan om dat te bereiken. Ondanks al onze materiële welvaart blijft er echter toch iets knagen van binnen. We zien luchtverontreiniging, onveiligheid op straat, politieke onmacht, terrorisme, vervaging van normen en waarden. We zien armoede in de derde wereld en voelen ons schuldig. We horen moslimfundamentalisten fulmineren tegen de westerse waarden en vragen ons af of ze misschien toch niet een beetje gelijk hebben.

Zijn we wel zo gelukkig? Zijn we als westerse wereld wel op de goede weg? Of stevenen we af op onze ondergang?

Auteur Eric Bartels ontvouwt in Mens - Het geheim van het zijn een uiterst prikkelende en optimistische visie, waarbij hij een gefundeerd antwoord geeft op bovenstaande vragen. Hij beschrijft welke krachten de menselijke geschiedenis voortstuwen en dat het westerse beschavingsmodel het enige model is dat de mens tot ultiem persoonlijk geluk en verlichting zal brengen.

U zult door het lezen van dit boek sterk gestimuleerd worden na te denken over uw eigen leven en uw opvattingen over de wereld om u heen. U zult een geheel nieuw perspectief ontwikkelen en met meer plezier en bewustzijn invulling geven aan uw leven.

Specificaties

ISBN13:9789022993019
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:507
Uitgever:AW Bruna
Druk:1
Verschijningsdatum:17-5-2008

Expertrecensies (1)

Mens
Frans van Schijndel | 16 september 2008
Met zijn prachtige boek 'Mens' probeert Eric Bartels ons wakker te schudden zodat we verlicht kunnen worden. Door onze materiële behoeften staan we onvoldoende open voor innovatieve inzichten. Om u te overtuigen, wordt er van alles bij gehaald. Soms sprak het me erg aan, maar het kon me ook enorm irriteren door de vele herhalingen.
Lees verder

Lezersrecensies

2.7 van de 5
3 stemmen
0
0
2
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Eric Bartels

Ondernemer, filosoof, muzikant en schrijver Eric Bartels werd in 2001 op slag bekende Nederlander door de veelbesproken documentaire It's magictime over zijn toenmalige bedrijf MagicMinds, die zowel op televisie als in de bioscoop voor veel opschudding zorgde. De afgelopen twintig jaar is Bartels als ondernemer betrokken geweest bij tal van innovatieve bedrijfsinitiatieven in marketing en nieuwe media, waaronder de eerste Europese Internetwinkel in 1989, de eerste electronic marketplace in 1990 en het multichannel communication bureau MagicMinds tussen 1998 en 2001. Hij is een fervent lezer van filosofie, psychologie en wetenschap, studeert sinds 2002 Tibetaans boeddhisme bij de Tibetaanse yogi Sogyal Rinpoche en is mede-eigenaar van de onderneming Unthink institute die mensen en bedrijven helpt te transformeren naar meer rendement, voldoening en geluk.

Andere boeken door Eric Bartels

Inhoudsopgave

1. Waarschuwing
2. Handleiding
3. Ik
4. Wij
5. Geluk
6. Op reis
7. Dieper
8. Betekenis
9. Denken
10. Hypothese
11. Achtergronden
12. Zin
13. Beschaving
14. Logica
15. Motivatie
16. Revolutie
17. Verlichting
18. De weg
19. Ontwaakt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mens