Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Effectief adviseren

Een kwestie van luisteren

Paperback Nederlands 2011 9789024400683
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Haperende communicatie, adviezen die vroegtijdig stranden en eindeloos langs elkaar heen praten. In de beste organisaties komt het voor, en ook de slimste mensen maken zich er schuldig aan. Alle woorden, iedere zin, elke uiting wordt geproduceerd en verwerkt door de hersenen. Hoe komt u tot het maximale rendement in een adviessituatie? Dát is het thema van dit boek.

In 'Effectief adviseren' legt Simone Schenk uit dat de hersenen in nieuwe en spannende situaties inefficiënt werken. Bij grote veranderingen of belangrijke opdrachten dwalen de gedachten af en worden denkprocessen in beslag genomen door emoties, terwijl rationeel denken en een scherp geheugen juist hard nodig zijn voor een goed resultaat. Dat geldt met name voor adviesgesprekken, omdat mensen dan aangezet worden om te gaan met nieuwe, juist onbekende, dingen.

'Effectief adviseren' beschrijft hoe het geheugen werkt, hoe u vertrouwd kunt raken met emoties en hoe u effectiever kunt denken en kunt laten denken. U gaat letten op de inhoud en het proces tijdens het gesprek en u luistert naar wat er ongeveer in het hoofd van de ander gebeurt. In zes stappen leert u het rendement op uw boodschap te vergroten en gesprekken effectiever te voeren. Effectief adviseren is een kwestie van luisteren!

Specificaties

ISBN13:9789024400683
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:175
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:25-11-2017
Hoofdrubriek:Advisering
ISSN:

Expertrecensies (3)

Effectief adviseren
Veerle Blajic-Kik | 17 november 2011
Het is heel lastig om goed advies goed over te dragen. Dat weet iedereen die wel eens een gesprek gehad heeft met een medewerker of met zijn eigen leidinggevende. Spanningen, vooroordelen, onzekerheden: allemaal hebben ze hun uitwerking op hoe we informatie ontvangen en verwerken. Waarom is het toch zo moeilijk om wél het gewenste effect van je advies te bewerkstelligen? In 'Effectief adviseren' legt Simone Schenk uit wat er in zo'n spannende situatie in ons brein gebeurt en hoe we hier beter mee om kunnen gaan.
Lees verder
Effectief adviseren
Mark Scheijde | 18 oktober 2011
Breinkennis voor bij pittige gesprekken
Pierre de Winter | 25 juli 2011
Sommige boeken zijn het resultaat van een langdurig rijpingsproces. Dat is prettig, want het betekent dat datgene wat er in wordt behandeld, goed doordacht is en vaak ook gestoeld op enige praktijkervaring. Het boek Effectief adviseren van Simone Schenk is er zo een.
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Over Simone Schenk

Simone Schenk is trainer en docent psychologie en communicatie bij de academie voor Management en Bestuur aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Zij put uit dertig jaar ervaring als adviseur, trainer en onderzoeker, recentelijk bij Willem de Lange van het Lectoraat HRM, eerder bij de opleidingen technische informatica aan de Avans Hogeschool en bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Simone Schenk geeft training in de Parallel Luisteren Methode met het boek als basis. Zij is bezig met een promotieonderzoek naar de manier waarop functioneringsgesprekken het meeste rendement opleveren. Bereik je meer met PLM of met coachen? Leidinggevenden worden uitgenodigd mee te doen aan het onderzoek, zie www.effectiefadviseren.com.

Andere boeken door Simone Schenk

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inhoud
Inleiding

1. Model van de hersenen
2. De zoo: van tegenwerkende naar meewerkende hersenen
3. Het geheugen activeren
4. Gedachten in kaart brengen
5. Intermezzo
6. Adviseren met effect

Nawoord
Aanbevolen boeken

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Effectief adviseren