Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Inleiding in de gezondheidspsychologie

Paperback Nederlands 2021 9789024400836
Verkooppositie 2778Hoogste positie: 2778
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

'Inleiding in de gezondheidspsychologie' behandelt de rol van menselijk gedrag bij het behouden van een goede gezondheid en bij ziekte. Preventie en gezondheids-bevorderend gedrag komen hierbij uitgebreid aan de orde.

Het boek is opgedeeld in twee delen.
In deel I wordt uitgelegd wat gezondheidspsychologie precies inhoudt en welke perspectieven, theorieën en modellen er een rol bij spelen. Ook de gedragsmatige en mentale aspecten van gezondheid, met aandacht voor preventie, komen aan bod.

In deel II staan specifieke ziektebeelden centraal en de rol van psychosociale aspecten binnen die ziektebeelden. De interventies die ingezet kunnen worden ter behandeling of verbetering van de psychosociale uitkomsten van ziekte worden ook uitgebreid besproken. Hierbij is uiteraard ook aandacht voor de effectiviteit van deze interventies.

Elk hoofdstuk eindigt met een samenvatting, een begrippenkader en tips voor de (aankomende) professional. Het boek bevat herkenbare casuïstiek en voorbeelden uit het Nederlandse zorgstelsel. Daarmee sluit het boekgoed aan op het toekomstige werkveld van de student.

Op de website bij het boek staan activerende oefeningen, begrippentrainers en oefententamens. Ook zijn er video’s en kennisclips te vinden waarin centrale begrippen en modellen worden uitgelegd.

Inleiding in de gezondheidspsychologie is bestemd voor opleidingen in het sociale en zorgdomein. Daarnaast is het boek geschikt voor professionals die zich bezighouden met gezondheid en ziekte.

Specificaties

ISBN13:9789024400836
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:466
Druk:1
Verschijningsdatum:26-2-2021
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ferdi de Goede

Ferdi de Goede (1985) is psycholoog en docent. Hij werkt met zijn vrouw Marijke in hun eigen praktijk in de generalistische basis-ggz, werkt als consultant arbeid & gezondheid en is daarnaast docent in het hoger onderwijs. Ferdi werkte in de praktijk met een grote verscheidenheid aan doelgroepen, van militairen tot ouderen aan het thema gezondheid, zowel op algemeen vlak als op het vlak van werk en gezondheid. Ferdi heeft veel kennis van chronische ziekten, zoals auto-immuunziekten, maar ook van het thema stress. Daarnaast is hij gespecialiseerd in het thema hoogbegaafdheid.

Andere boeken door Ferdi de Goede

Over Marijke de Goede

Marijke de Goede (1987) is GZ-psycholoog en werkt met haar man Ferdi in hun eigen praktijk in de generalistische basis-ggz. Marijke heeft veel ervaring binnen het werkveld met zowel lichte als complexe langdurige psychische problematiek. De laatste jaren heeft zij zich binnen hun praktijk verder gespecialiseerd in het werken met mensen met psychische problemen rondom zwangerschap, bevalling en het (aanstaand) ouderschap. Ook richt ze zich op traumatisering bij baby’s en kinderen.

Andere boeken door Marijke de Goede

Inhoudsopgave

Inleiding

1 Wat is gezondheidspsychologie?
2 Perspectieven op gezondheid en ziekte
3 Gedragsmodellen: modellen en methoden
4 Verslaving en risicogedrag
5 Voeding en beweging
6 Stress en gezondheid
7 Frequente aandoeningen
8 Interventies
9 Kanker
10 Cardiovasculaire ziekten
11 Aandoeningen van de luchtwegen
12 Auto-immuunaandoeningen
13 Diabetes
14 Aandoeningen van de hersenen
15 Ernstige psychiatrische aandoeningen

Begrippenlijst
Illustratieverantwoording
Trefwoordenregister
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Inleiding in de gezondheidspsychologie