Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Agile coaching

Laat organisaties ontdekken hoe ze continu de hoogste waarde kunnen leveren

Paperback Nederlands 2020 9789024434299
Verkooppositie 3001
Nog niet verschenen, verwacht op 12‑11‑2020
23,50

Samenvatting

Er is een schreeuwend tekort aan échte agile coaches. Dit boek beschrijft welke overtuigingen je helpen om een succesvolle agile coach te worden, zonder jezelf uit het oog te verliezen.
Ook al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding. Niet iedereen die zichzelf een agile coach noemt, is ook daadwerkelijk in staat om het verschil te maken.

De meesten hebben de klok wel horen luiden maar juist nu is het zaak dat we ook weten waar de klepel hangt. Waar veel boeken het houden bij theorie, methodes en processen, beschrijft dit boek agile coaching vanuit een mentaal raamwerk. Doorslaggevend voor een succesvolle agile coach is namelijk zijn of haar eigen mentale model. Alleen op die manier kun je als agile coach echt het verschil maken.

Een succesvolle agile coach kijkt naar de organisatie als een systeem en neemt hierin de rol van systeemontwikkelaar op zich. Hij faciliteert een organisch proces waarmee oude patronen worden doorbroken waardoor de agile organisatie ontstaat. Deze systeembenadering heeft als uitgangspunt het mentale model en de zingeving van de mensen die onderdeel uitmaken van het systeem.

Dit boek wil jou niet veranderen of voorschrijven wat je wel of niet moet doen. Het beschrijft hoe je juist door jezelf te blijven een succesvolle agile coach kunt worden.

Bezoektip: Op 29 oktober 2020 organiseert Managementboek het seminar 'Leidinggeven aan topteams': http://www.managementboek.nl/teams

Specificaties

ISBN13:9789024434299
Rubriek:Leiderschap
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Druk:1
Verschijningsdatum:12-11-2020

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Adrie Dolman

Adrie Dolman is Master of Science in Management en Organisatie. Hij heeft een achtergrond in databasemarketing en was een van de eerste business agility coaches in Nederland. Hij is agile coach, mentor en trainer voor managementteams in grotere organisaties. In 2016 verscheen zijn boek Agile marketing dat in Nederland werd genomineerd voor de Marketing Literatuurprijs en in België voor Marketingboek van het jaar.

Andere boeken door Adrie Dolman

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Agile coaching