Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.
, ,

Lean Productie Systeem

Paperback Nederlands 2021 9789024434534
Verkooppositie 4910
Nog niet verschenen, verwacht op 15‑03‑2021
29,95

Samenvatting

Toyota staat bekend als één van de meest succesvolle autoproducenten ter wereld. De Lean productiewijze wordt door menig producent gekopieerd om zo de effectiviteit en efficiëntie van Toyota te evenaren.

Het Toyota Productie Systeem (TPS) heeft als doel het leveren van de juiste klantwaarde in de juiste hoeveelheid op het juiste moment. Toyota doet dit door voortdurend verbeteringen en innovaties in de dagelijkse productie door te voeren. TPS staat in Nederland vooral bekend als Lean. Het boek ‘Lean Production System’ is een originele vertaling van het officiële opleidingsboek gebruikt door de Toyota Engineering Corporation Japan.

Het boek gaat in op het inrichten van Quality Circles. Vervolgens wordt aandacht besteed aan het optimaal inrichten van de werkplek met 5S-technieken en het inrichten van Kanbanborden. Verder komen inrichtingsprincipes voor productielijnen, reduceren van verspillingen en het toepassen van standaarden aan bod. Beschreven wordt op welke wijze de logistiek moet worden ingericht om de productieprocessen optimaal te ondersteunen. Verschillende logistieke principes en bijbehorende kanbansystemen worden uitgelegd.

Essentieel is de interactie tussen productie en onderhoud. Beschreven wordt op welke wijze productie en onderhoud (assetmanagement) op de beste manier ingericht kunnen worden. Het continue verbeteren en borgen van kwaliteit neemt een belangrijke plaats in bij het Toyota Productie Systeem. In dit boek gaan we in op de wijze van kwaliteitsborging in processen, Quality into process genoemd. Tenslotte gaan we in op de wijze waarop tijdens productontwikkeling al rekening wordt gehouden met het inbedden van nieuwe producten in bestaande productieomgevingen. Dit noemt Toyota Simultaneous Engineering en is de voorloper van wat nu bekend staat als Scrum.

Dit boek is voor techniek- en bouwkundestudenten, maar ook voor professionals, een introductie van Lean op de (toekomstige) werkplek. Op de site bij het boek kunnen studenten oefenen met meerkeuzevragen, een begrippentrainer en open vragen. Ook zijn hier verdiepende video’s te bekijken.

Specificaties

ISBN13:9789024434534
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:104
Druk:1
Verschijningsdatum:15-3-2021
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Over Jan Wijnand Hoek

Jan Wijnand Hoek is partner van het Toyota Management Institute in Japan. Hij gelooft dat vertrouwen de basis is om een Lean-cultuur op gang te brengen. Hij is als Lean-coach en -trainer gedreven om organisaties in beweging krijgen door Lean en leiderschap te combineren. Hij streeft ernaar dat op de werkvloer vakmanschap weer op de eerste plaats komt te staan, bureaucratie weer plaats maakt voor passie en medewerkers weer succesvol kunnen zijn.

Andere boeken door Jan Wijnand Hoek

Over Mariël Koopmans

Mariël Koopmans streeft er naar de kracht van de Lean-filosofie toepasbaar te maken binnen een organisatie. Zij gelooft dat wanneer het management de medewerkers inspireert en faciliteert, iedere medewerker zich kan ontwikkelen tot verbeteraar en het werkgeluk zal toenemen. Als zelfstandig ondernemer zet zij training en coaching in om organisaties hierbij te helpen.

Andere boeken door Mariël Koopmans

Over Tim Wolput

Tim Wolput was wereldkampioen Aikido (Japanse vechtsport) in 2005. Hij woont sinds 1999 in Japan. Tijdens een bezoek aan Toyota in 2011 zag Tim dat er een mooie overeenkomst is tussen topsport en werken op de Toyota-manier. Sinds 2011 organiseert hij Lean-studiereizen naar Japan en werkt hierbij nauw samen met het Toyota Management Institute.

Andere boeken door Tim Wolput

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Lean Productie Systeem