Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Procescanvas

Samen werken aan betere processen

Gebonden Nederlands 2020 9789024434725
Nog niet verschenen, verwacht op 10‑11‑2020
32,90

Samenvatting

Het Procescanvas is een krachtig instrument voor het werken aan een betere organisatie. Het helpt je processen sneller, beter, goedkoper en verantwoorder te maken en te houden.

Steeds meer organisaties beseffen dat ze op een heel andere, veel horizontalere manier moeten gaan organiseren. Ze zien in dat het proces van waardecreatie de motor van hun bedrijf is, en dat daarbij zelfsturing te verkiezen is boven hiërarchie en controle.

Processen vormen het hart van de organisatie, ze leveren immers het product of de dienst waar je als organisatie je bestaansrecht aan ontleent. Maar de transitie naar een zelfsturende, procesgerichte organisatie komt niet vanzelf. Doordacht werken aan betere waardestromen is een kunst.

Dit boek geeft inzicht in het nut en de noodzaak van betere processen. De auteurs beschrijven tal van voorbeelden uit de praktijk en leggen daarbij de link met Lean, agile, zelfsturende teams en klantreizen. Ze laten zien hoe deze principes op elkaar aansluiten én hoe ze elkaar kunnen versterken.

Specificaties

ISBN13:9789024434725
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:176
Druk:1
Verschijningsdatum:10-11-2020

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Renco Bakker

Renco Bakker (1969) is organisatieadviseur en oprichter/eigenaar van BPMConsult. Dit adviesbureau adviseert publieke en private organisaties hoe zij hun prestaties kunnen verbeteren door het uitdenken en versterken van werkprocessen. Hij is mede-initiatiefnemer van procesgame.nl voor simulatiegames en bpmopleidingen.nl voor training en coaching. Eerdere publicaties van zijn hand zijn 'Management van processen' (20.000 exemplaren, samen met Teun Hardjono) en 'Het Procesmanagementmodellenboek'. Daarnaast is hij docent in de collegereeks 'Management van Processen' en uit hij zijn visie regelmatig op congressen en seminars.

Andere boeken door Renco Bakker

Over Willem Spronk

Drs. Willem Spronk (1980) is adviseur bij BPMConsult, een organisatieadviesbureau gericht op procesmanagement. Hij heeft een achtergrond in Bedrijfskunde (HRM) en Sociale Psychologie. Hij schrijft met enige regelmaat artikelen over de toepassing van kwaliteits- en procesmanagement. Als consultant richt hij zich op het begeleiden van organisaties en samenwerkingsverbanden bij verandertrajecten waarbij procesgericht werken centraal staat.

Andere boeken door Willem Spronk

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Procescanvas