Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ontgroeven

Heilzame effecten van ruwe behandelingen in organisaties

Paperback Nederlands 2021 9789024439089
Verkooppositie 6578
Nog niet verschenen, verwacht op 07‑05‑2021
27,50

Samenvatting

Dit is een ongemakkelijk managementboek, want het ontneemt leiders en managers de mogelijkheid om zich te verschuilen achter allerlei gelikte methoden, technieken en stappenplannen rondom organisatieontwikkeling. De gemeenschappelijke deler van deze benaderingen is de aversie tegen wanorde, onvoorspelbaarheid, gedoe en instabiliteit. Wat een naïviteit.

Hoe kunnen organisaties en leiders zich ontwikkelen wanneer ze juist gebruik maken van het onverwachte, het ongeplande en de volatiliteit van alledag? Hoe kunnen zij sterker worden van wanorde? Dit boekt werkt deze vraag uit, waarbij inspiratie is ontleend aan het gedachtengoed over antifragiliteit van Nassim Taleb.

Het boek mist bewust de voorzichtigheid van een wetenschappelijke insteek, want is vooral geschreven voor lezers die creatieve risico’s willen nemen. Geïnteresseerden die liever jongleren met tot niets verplichtend managementjargon, kunnen beter andere boeken lezen.

Specificaties

ISBN13:9789024439089
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:204
Druk:1
Verschijningsdatum:7-5-2021
Hoofdrubriek:Algemeen management

Over Kees Tillema

Kees Tillema is directeur van Het Zuiderlicht Managementadviseurs en heeft zich gespecialiseerd in rendementsvraagstukken. Hij is daarnaast verbonden aan de Executive Master of Finance & Control van de Rijksuniversiteit van Groningen.

Andere boeken door Kees Tillema

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ontgroeven