Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Wat nu!?

Nieuw perspectief op gedragsverandering voor het klimaat

Paperback Nederlands 2023 9789024456307
Verkooppositie 1392Hoogste positie: 1392
Nog niet verschenen, verwacht op 18‑04‑2023
34,95

Samenvatting

De aarde piept en kraakt aan alle kanten. Steeds duidelijker wordt dat wij ons als mensheid op een pad bevinden dat nadelig is voor ons eigen voortbestaan.

Grootschalige verandering van ons éigen gedrag is nodig om de schadelijke gevolgen van klimaatverandering te beperken. Wat nu!? richt zich op ‘stuurders’: leidinggevenden, managers, bestuurders, politici, beleidsmakers, duurzaamheidsprojectleiders, transitiemanagers en -adviseurs, klimaatactivisten. En vooral ook op jou als burger.
De noodzaak voor gedragsverandering is je inmiddels wel duidelijk, maar wat nu? Je zit gevangen in dagelijkse routines, prioriteiten en machtsdynamieken. De klimaatproblematiek is bovendien omvangrijk en complex. Waar te beginnen? Heeft wat we nu doen voldoende effect? Hoe komen we voorbij het stadium van doelen en plannen?

Wat nu!? biedt een nieuw perspectief op grootschalige gedragsverandering. Het daarbij horende vocabulaire maakt het mogelijk om datgene wat je als ‘stuurder’ doet beter te begrijpen. Wat zijn we nu eigenlijk écht aan het doen? Wat gebeurt er als collega’s over de klimaatproblematiek praten? Welke machtsdynamieken spelen er? Hoe verhoud je je tot polariserende emoties? De alternatieve zichtlijnen openen nieuwe actiemogelijkheden voor gedragsverandering. Gedragsverandering is daarbij niet iets is dat je inplant, maar iets is dat je al interacterend met elkaar doet.

Specificaties

ISBN13:9789024456307
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:304
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:18-4-2023
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Over Thijs Homan

Prof. dr. Thijs H. Homan is emeritus hoogleraar Change and Implementation bij de Open Universiteit Nederland. Zijn onderzoek en advieswerkzaamheden gaan niet over ‘hoe verandering moet’, maar over ‘hoe verandering gaat’. Hij publiceerde: Teamleren, Organisatiedynamica, Het Et-cetera-principe, In Control?, De Veranderende Gemeente.

Andere boeken door Thijs Homan

Over Rob Wetzels

Rob Wetzels was kerndocent Duurzaamheid en Innovatie bij Nyenrode Business Universiteit. Hij stimuleert duurzame ontwikkeling, waarbij het Stewardship-denken zijn vertrekpunt en drive vormt. Samen met Jaap Peters publiceerde hij Niets nieuws onder de zon, Strategie uit Chaos.

Andere boeken door Rob Wetzels

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wat nu!?