Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Programmacanvas

Praktisch aan de slag met een programma

Gebonden Nederlands 2024 9789024467013
Verkooppositie 2912Hoogste positie: 2912
Nog niet verschenen, verwacht op 19‑08‑2024
37,50

Samenvatting

Steeds meer organisaties werken met programma’s om bepaalde doelen of ingewikkelde opgaven te realiseren. Een programma is een krachtige manier van werken, maar niet voor alle uitdagingen en organisaties de beste keuze. Daarom heb je eerst antwoord nodig op de vraag: wat is de opgave waar we voor staan? En past een programmatische aanpak daarbij?

Het programmacanvas is een praktisch instrument dat je helpt bij het beantwoorden van deze vragen. Met het canvas verken je een nieuwe opgave en leg je de basis voor een goed doordacht programma. Het instrument visualiseert een aantal belangrijke componenten van een programma. Het ondersteunt de dialoog met de betrokkenen bij de opgave.

Dit boek biedt programmamanagers, adviseurs, programma-eigenaren (opdrachtgevers) en andere betrokkenen bij programma’s praktische handreikingen voor het gebruik van het programmacanvas. Stap voor stap nemen de auteurs je daarin mee. De herkenbare voorbeelden helpen je dit instrument ook toe te passen in jouw organisatie en zo een goede start te maken.

Specificaties

ISBN13:9789024467013
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:160
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:19-8-2024
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Over Björn Prevaas

Björn begeleidt mensen, teams en organisaties om met behulp van projecten en programma’s hun strategische doelen en ingewikkelde opgaven te realiseren. Dat doet hij vanuit de overtuiging en ervaring dat deze manieren van werken daarbij enorm behulpzaam kunnen zijn; niet alleen binnen organisaties, maar ook tussen organisaties. Björn coacht, faciliteert, begeleidt werksessies en bouwsessies, en verzorgt opleidingen en inspiratiebijeenkomsten. Daarbij werkt hij het liefst dicht op de praktijk. Björns thuisbasis is Good Work Company, het bureau waarvan hij samen met Manon Ruijters oprichter en eigenaar is. Hiervoor was hij onder meer elf jaar adviseur en partner bij Twynstra Gudde. Omdat hij het vak een warm hart toedraagt, onderneemt hij allerlei initiatieven om het verder te ontwikkelen. Denk onder meer aan het initiëren van activiteiten vanuit PGM Open, het netwerk van programmamanagers in Nederland, en het publiceren van boeken en artikelen, waaronder Werken aan programma’s.

Andere boeken door Björn Prevaas

Over Niels van Loon

Niels van Loon is programmamanager bij NOVAIM en heeft jarenlange ervaring in het leiden van programma’s en het ondersteunen van organisaties bij de professionalisering van programmatisch werken. Naast rollen als programmamanager heeft Niels rollen als opdrachtgever en toezichthouder.  Niels schreef eerder Essentie van programmamanagers voor opdrachtgevers. Specifieke onderwerpen waar Niels graag aan werkt zijn de rol van de programma-eigenaar en de inrichting van de besturing tussen programma en staande organisatie. Sinds 2018 is Niels verbonden aan PGM Open, dat kennisuitwisseling over programmatisch werken voor en door programmamanagers stimuleert. 

Andere boeken door Niels van Loon

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Programmacanvas